Plog 16: de raarste maart ooit

Volgensmij is er aan de titel in ieder geval niks gelogen toch? Waar het aan het begin van de maand nog redelijk normaal was bij ons, veranderde dat heel snel. Leek het Corona virus eerst een ver van ons bed show in China, kwam dat toch ook razendsnel onze kant op. Het laatste deel van maart spendeerden wij dan ook voornamelijk in thuis isolatie, alles werd afgezegd en er werd flink thuis gecocoond.

We beginnen de maand met een high tea. Ik had deze gereserveerd voor mezelf en Deborah, maar doordat Lotte ziek is komen zij helaas niet richting het zuiden. Dus heeft Arian geluk, en hebben we samen een gezellige middag met van allerhande lekkers.
Norah was uit logeren bij mijn ouders, dus die haal ik de volgende dag op. Ze vindt het vuur in de kachel maar wat interessant, vanaf een afstandje dan.
We hebben geluk, de vakantie van Deborah en Gerard hier in het zuiden gaat wel door, en ze brengen ons nog een middag een bezoekje. Deborah en Gerard gaan samen wat boodschappen doen, terwijl Lotte even bij ons blijft. De dames vermaken zich meer dan prima samen.
Norah heeft haar verkleedkist weer gevonden, maar ik maakte deze foto vooral om haas. Sinds mijn buik begint te groeien is ze zelf ook helemaal bezig met baby’s (ze heeft er drie in haar buik) en is Haas haar baby. Die moet dan ook ‘in haar buik’, vandaag nam ze genoegen met achter haar rok.
Het plan was er al een hele tijd, het weekend stond bij opa en oma al in de agenda geblokkeerd, maar uiteindelijk boekten we vorige week pas ons weekendje weg. We gaan uiteindelijk naar Spa en boeken een arrangement inclusief ontbijt, diner en toegang tot de Thermen. Dit is het uitzicht vanuit onze kamer.
We vertrekken op vrijdag middag, en na een paar uurtjes relaxen op de kamer gaan we uit eten.
Het eten is heerlijk en we hebben een ontzettend fijne avond.
De volgende dag spenderen we in de Thermen. En oh wat is dat ontspannen en genieten! We wisselen af tussen de Thermen en onze hotelkamer als het daar in de middag net wat te druk wordt naar onze zin. Einde van de middag gaan we nog even terug en daarna een hapje eten.
De volgende ochtend weer terug richting huis en Norah, maar niet voordat we natuurlijk nog even tanken in België. Heel gek om te bedenken dat de prijzen nu in Nederland bijna net zo laag zijn.
We zetten het stoeltje achterop de fiets voor Norah. Ze heeft al die tijd voorop gezeten, en dat ging qua gewicht nog prima, maar werd toch wat krap. Ook in combinatie met mijn buik, haha. Ze vindt het gelukkig super leuk.
We hebben ’s avonds gegeten, Norah is in bad geweest en roept dat ze honger heeft. Normaal hoeven we dat niet zo serieus te nemen, maar als ze zelfs graag een boterham wil, ga ik die toch maar maken. Kan prima; in pyjama op de badkamervloer.
Norah vindt dit muziek bijtje op de babykamer. Geen kans meer op dit bijtje voor de baby, het is inmiddels haar nieuwe favoriet. De baby mag ondertussen gelukkig wel naar het muziekje luisteren.
We gaan naar mijn ouders die passen op mijn nichtje, en vanuit hen gaan we even naar de winkel van mijn zus in Den Bosch.
Ik moet daar dus echt niet te vaak komen he, veel te gevaarlijk zo veel moois!
We hebben een afspraak bij de verloskundige, waar Norah helemaal fan is van het parkeerterrein. Die ligt namelijk vol met stenen, haar jaszakken zitten altijd helemaal vol voor we weer in de auto of op de fiets stappen.
We halen onze nieuwe gordijnen op voor in onze slaapkamer. Doordat het donker is zie je de kleuren niet zo heel goed, maar we zijn er ontzettend blij mee.
Norah’s speelkleed is ook ideaal om mijn bekken oefeningen op te doen.
Ik breng Norah naar mijn schoonouders, waar ze al snel opa helpt met de auto wassen.
Want ik ben ook dit weekend weer in België. We slapen in dit prachtige huis, absoluut geen straf!
Met deze gezellige groep vriendinnen! We vertrekken op vrijdag, waar in de avond de eerste strengere maatregelen in België in gaan. Alle horeca gaat dicht en de winkels mogen alleen doordeweeks open zijn (behalve de supermarkten). We besluiten toch te gaan en te blijven, in Nederland zijn op dat moment nog geen strengere maatregelen. We verblijven in zo’n prachtig en groot huis, dat we ons daar prima kunnen vermaken. We zijn alleen even buiten om een rondje te wandelen door het dorpje. Quarantaine weekend maar dan niet thuis.
We hebben een mega fijn en gezellig weekend, met veel relaxen, spelletjes en vooral ook eten, haha.
Zondag avond ben ik precies op tijd voor Boer zoekt Vrouw thuis. Ons favoriete programma en dit keer mét heerlijke macarons.
Onze prachtige boom staat weer in bloei, zo genieten dit uitzicht. Zo jammer dat de bloemen altijd maar zo kort in bloei staan.
Het is even zoeken naar een fijn ritme nu we veel thuis zijn samen. Ik ben een echte ‘op pad’ mama met Norah, en dat valt nu natuurlijk helemaal weg. Geen probleem, maar het is gewoon even zoeken, zeker aangezien ik alweer in het derde trimester van mijn zwangerschap zit. Sommige middagen is dat dus filmpjes kijken met chips in bed samen.
Thuis werken. Arian en ik kunnen de uren gelukkig goed verdelen samen met Norah thuis. Al betekent dat af en toe dat Norah op de bank een filmpje kijkt terwijl we allebei werken.
Meloen is Norah’s nieuwe favoriet. En dan niet in stukjes, maar wel zo.
Dolgelukkig met haar hut.
Ik zag dit laatst voorbij komen bij Sabine van Oh My Foodness; een grote bak met fruit maken zodat je sneller dit pakt in plaats van een ongezond alternatief. Dit werkte inderdaad super, behalve het feit dat ik veel te veel had gesneden. Voordat het op was, waren een aantal dingen helaas dus ook niet goed meer. Maar met een kleinere portie absoluut een aanrader!
Norah knutselt zich een slag in de rondte, waar we daarna kaartjes van maken en deze versturen. Een aantal moeten per post, dus die brengen we meteen naar de brievenbus.
Het zijn gekke en hectische tijden op het werk, per post sturen ze deze leuke attentie door.
Norah heeft mijn camera te pakken gekregen en maakt deze foto. Dit is wel zo’n beetje mijn quarantaine look, geen make-up op, alleen de knot op mijn hoofd ontbreekt. Oh en voor de gelegenheid heb ik hier wel een normaal shirt aan.
Elk nadeel heeft zijn voordeel; Arian heeft de tijd om de trampoline die Norah van ons voor haar verjaardag kreeg op te gaan zetten. Hij moet meteen getest worden.
We brengen ook nog wat kaartjes weg met de fiets.
Over perfecte timing gesproken; onze kookplaat begeeft het. Terwijl ik een soepje sta te koken; zie de pan op links. Ik ga direct op zoek naar de garantie papieren, en gelukkig kunnen ze twee dagen later al langskomen.
Mijn soepje heb ik niet af kunnen maken, maar gelukkig willen onze lieve buren dat wel doen. Hij wordt netjes ‘quarantaine stijl’ weer voor de deur afgeleverd.
Ik maakte weer een nieuwe buikfoto (rechts). Op links ben ik net zo ver bij Norah, voor de gelegenheid zelfs dezelfde broek en shirt aangetrokken.
Ik mag de kookplaat van mijn schoonzusje en zwager lenen. Toevallig zijn zij net de in de keuken aan het klussen, dus ligt deze toch los. Zo kan ik in ieder geval voor twee dagen koken, voor de monteur komt. Die het overigens meteen kon maken, gelukkig!
Ben ik de enige die altijd screenshots maakt? Zo volg ik een pagina van de Zeeman op Instagram, en maak ik screenshots als ik iets leuks zie om zo een volgende keer in de winkel te kunnen kijken. En nee, we weten het geslacht van de baby nog steeds niet, maar ik ben wat minder van de neutrale kleurtjes, dus een paar dingen voor een jongetje heb ik al wel in huis (voor een meisje heb ik nog veel leuks van Norah).
Ik ben in de Hema met een boodschappenlijstje van een vriendin. Even doorsturen of deze sokjes degene zijn die ze bedoelt.
Norah begint heel enthousiast met het bij elkaar vegen van de blaadjes, dus ik geef haar een emmer om ze in te doen. Twee seconden later zit ze er zo bij, mislukt dus haha.
Videobellen met haar neefje en nichtjes, die dikke digitale kusjes krijgen.
Hoera, papa is jarig! Het is maar een gekke dag zo, maar zijn favoriete taart is er mét natuurlijk een kaarsje.
Ik haal van allerhande lekkers in huis voor Arian, en verwen mezelf met een prachtige bos bloemen.
ONTSPANNING. Oh dit is zo heerlijk!!
En we sluiten af met deze. Ik bakte een appel cake, en we brachten een raambezoekje aan mijn schoonzus en zwanger om een mooi kunstwerk van Norah én een stukje te brengen. Later kregen we deze foto, helemaal op, haha.

Eén gedachte over “Plog 16: de raarste maart ooit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.