PLOG 6: NORAH 2 JAAR!

Goedemorgen! Wat leuk dat je weer komt kijken naar een nieuwe plog. Nummer zes alweer van dit jaar. Vorige week konden jullie al zien hoe we Norah’s verjaardag (zeer) uitgebreid vierden, deze week gaan we daar nog even mee door. Deze week was Norah namelijk echt jarig, wat we natuurlijk niet helemaal ongemerkt voorbij konden laten gaan. We genoten ook van het heerlijke lente weer, bezochten de kinderboerderij en gingen naar de tandarts en het consultatiebureau. Kijken jullie weer mee?

Goedemorgen maandag! Ik ga werken, en manlief blijft thuis tot mijn moeder er is. Norah wil altijd kusjes geven door het traphek, en dit keer zijn ze een keer voor mij. 🙂
Terwijl ik aan het werk ben, krijg ik deze foto doorgestuurd. Baby Joop mag ook mee taart eten. Te schattig toch?
Healthy snack. 🙂
Na het eten nog even een boekje lezen bij oma met nichtje Eline.
Hiep hiep hoera! Het is dinsdag en Norah is écht jarig.
’s Ochtends werken manlief en ik allebei een paar uurtjes, na haar slaapje halen we Norah op bij oma en gaan we naar Ballorig. Nog even haar verjaardag vieren!
Wat een heerlijk tijdstip zeg, het is zo rustig. Norah vindt meteen een fiets en springt er op.
Glijden, glijden, glijden.
En in het huisje spelen! Zo fijn dat die ook eens beschikbaar zijn zonder allemaal veel te grote kinderen die er op klimmen.
Nog even een poging tot het maken van een leuke foto samen. Poging inderdaad.
Verjaardagsdiner!
Lekker veel knuffelen vandaag. Gewoon al twee jaar. En nu écht.
Ze had de ballon toch maar even omgeruild voor een rode, bedacht zich weer en ging toch maar weer de gele halen. Peuter keuzes..
We sluiten de dag af met een boekje in bed samen.
En op even opruimen en het halen van een kopje thee na, blijven we er zelf ook in liggen. We kijken nog een serie, wat een fijne afsluiter van de tweede (!) verjaardag van onze dochter.
Goedemorgen woensdag. Wat een fijn licht nog in de ochtend he, om foto’s te kunnen maken. Norah’s outfit of the day ligt er in ieder geval klaar voor.
We beginnen onze dag bij de tandarts. Norah gaat al sinds haar geboorte mee, en op een noodbezoekje na, heeft ze nu voor het eerst ook een afspraak. De tandarts telt haar tandjes, en ze doet het super goed. Helpt ook wel dat ze van de vorige keer nog weet dat ze een cadeautje uit mag zoeken, haha.
We rijden daarna meteen door naar mijn moeder, die bij Norah’s grote nichtje en vriendin aan het oppassen is. Deze twee zijn blij elkaar weer te zien.
Vaste prik op woensdag bij mijn moeder: loempia’s! Norah weet dat inmiddels ook érg goed, haha, en vraagt er zelf al om.
Jimi gaat naar bed, en Norah test even haar nieuwe poppenbedje. Door Norah in ieder geval goedgekeurd. Wij rijden snel naar huis, zodat Norah ook in haar bed kan slapen.
Happy mom even op de bank. 🙂
De was staat klaar om gevouwen te worden, maar eerst even een plogje tikken.
We liepen ook even over de markt, waar ik wat fruit insla. Dit alles voor €13,-, dat is toch geweldig?
Na haar dutje valt ze meteen aan op de aardbeien.
Aan het einde van de middag hebben we een afspraak bij het consultatiebureau voor Norah. Ze is weer helemaal goedgekeurd. 🙂 Ik probeer binnenkort een artikeltje te tikken over dit bezoekje.
Samen met papa op zoek naar de fiets.
Afsluiten met een prachtige zonsondergang.
Ik maak lasagne, die ook bij ons aapje goed in de smaak valt.
Fast forward naar vrijdag. Mijn vrije dag met Norah, het zonnetje schijnt, en we zijn al op tijd op pad. Die kus kreeg ik niet, haha.
We zijn samen aan de wandel, me en mijn mini-diva.
We spelen buiten! Zonder jas! Op 15 februari!
Te heerlijk toch?
Na haar dutje nog even met baby Joop in het babybedje. Het lijkt mij niet echt comfortabel, maar goed.
Nog even wat boodschappen doen samen.
En terwijl ik zorg dat deze pizza de oven in kan..
Zijn deze twee nog even samen buiten. Wat wil je nog meer?
Zaterdagochtend zit ik er op tijd klaar voor, om hier kaartjes voor te scoren. Achteraf gezien ging het een stuk minder hard dan de vorige keer (toen binnen 10 minuten uitverkocht), maar ik ben er in ieder geval bij!
Norah stopt nog even wat centjes in haar spaarpot, prioriteiten he jongens.
Als al Norah’s geld weer geteld is, stappen we op de fiets naar een kinderboerderij in de buurt. Een nieuwe voor ons, maar veel leuker dan een andere in de buurt waar we normaal heen gingen. Blij dus met deze ontdekking!
Dit soort momenten he, dan denk ik altijd alleen maar: oh my god kijk mij lopen met míjn dochter. Een peuter inmiddels nog wel.
De geitjes worden uitgebreid geaaid. Nog wel een beetje spannend, maar samen met mama durft ze wel. Vind ik stoer. De konijntjes daarna wil ze echter écht niet aaien. Snap ik dan weer niet, zijn zo veel zachter en knuffeliger dan een geit, haha.
Boerinnetje.
Ook nog even naar de paardjes en aaien natuurlijk. Samen met papa hoor.
We fietsen weer terug naar huis. En ja, ik zit lui op de elektrische fiets van manlief.
Thuis gooien we de restjes pizza op de grill. De dag erna zijn ze nog lekkerder. Altijd spijt dat ik niet meer over heb gehouden.
Als Norah geslapen heeft, gaat ze met papa de auto wassen. Dit was zo schattig, ze was zo trots.
Ik maak me klaar voor ’s avonds, we gaan met mijn schoonouders uit eten.
Tante Lotte en ome Stefan komen oppassen! Samen koken.
Wij genieten van een heerlijk etentje. Love toetjes.
Goedemorgen zondag! We besluiten op tijd naar mijn ouders te rijden, en daar lekkere broodjes in de oven te gooien en samen te ontbijten.
We gaan nog even een rondje wandelen, Norah met oma’s poppenwagen. Een heel klein rondje hoor, ze was er snel klaar mee. Maar kijk dan! Ons kleine poppenmoedertje.
Wanneer je oma’s en mama’s handje vast wil houden, dan duw je de wagen maar met je buik.
We lopen langs een huis met deze molen in de voortuin. Vind Norah natuurlijk fantastisch.
Als we weer thuis zijn spelen we nog even buiten, genieten van het weer!
En wij sluiten zo de week en het weekend af. Wie is de Mol terugkijken mét Maltesers. Kan volgensmij niet beter.

Tot volgende week!

Eén gedachte over “PLOG 6: NORAH 2 JAAR!”

  1. Heerlijke plog! Grappig om te zien dat Ballorig zoveel groter is dan bij ons! En Veerle haar verjaardagsdiner was ook MC haha! Super leuk leopard jasje heeft Norah trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.