18 VAN 2018

Op Instagram deelde ik al mijn best nine van 2018, en koos ik ook mijn favoriete negen foto’s die ik in 2018 deelde. In principe genoeg teruggekeken op 2018, zou je zeggen. Toch ga ik er hier nog wat uitgebreider op in, en deel ik mijn 18 favoriete momenten van 2018. Geen lang, uitgebreid pleidooi van het jaar met ups en downs, maar gewoon een positieve terugblik. Kijken jullie mee?

1. Norah’s eerste verjaardag.

Mijlpaaltje deze hoor! Op 12 februari werd Norah alweer één jaar. Ooh wat realiseer je je op dat soort dagen toch weer extra hoe snel de tijd gaat! Één!! En nu alweer bijna twee. Is toch niet normaal. Maar goed, we hadden een hele fijne dag, vierden in het weekend voor haar een heel fijn feestje en ze werd gigantisch verwend. Absoluut met recht een van mijn favoriete momenten van 2018.

2. Parijs

In maart moet manlief een paar dagen naar Parijs voor zijn werk. De dag dat hij aan het werk moet valt op een dinsdag, mijn vrije dag van de week. En laat woensdag nou mijn tweede vrije dag van de week zijn.. We plannen het dus zo dat we maandagavond na het werk naar Parijs rijden samen. Heerlijk om weer een keer in een van mijn favoriete steden te zijn! Op dinsdag is Arian aan het werk en ben ik een dagje alleen om rond te kijken. Ik loop kilometers, maar heb een heerlijke dag. Woensdag samen nog een dagje, waarbij we op de terugweg stoppen bij een prachtig kasteel boven de stad, en zijn woensdagavond weer thuis zodat we donderdag weer naar kantoor kunnen. Een mini trip maar heerlijk om er even tussenuit te zijn!

3. Zeeland

In april hebben een weekje vakantie en boeken we (wederom) het huisje van kennissen van ons in Zeeland. Wat een héérlijke week was dit. Norah liep net, werd mega enthousiast van het strand en de zee, uiteindelijk kregen we práchtig weer. What more do you need? Een paar dagen met mijn schoonouders erbij, een paar dagen met ons tweeën en een paar dagen met ons drieën. Een heerlijke, relaxte week, die we aankomende april hopen te herhalen (met hetzelfde weer please!).

4. Bezoek uit de VS

Het is alweer 11 jaar geleden dat ik een jaar in Amerika woonde bij een hele lieve familie, die (nog steeds) voelt als míjn familie. We hebben elkaar in de tussentijd nog vele malen gezien, al was dat elke keer in Amerika. In 2018 kwam daar verandering, en kwamen ze naar Europa. Gelukkig vonden ze dat een bezoek aan Nederland niet mocht ontbreken, dus spendeerden we een hele fijne dag samen bij de Zaanse Schans en in Volendam. Een dag is natuurlijk eigenlijk veel te kort, maar desondanks was het een super leuke dag. Kan niet wachten om ze weer te zien!

5. Bezoek uit Ecuador

Het is dus ook alweer 11 jaar geleden dat ik Maite leerde kennen in Amerika. Beiden werkten we als au-pair en werden we door een gezamenlijke Nederlandse kennis aan elkaar voorgesteld. Eigenlijk konden we niet meer van elkaar verschillen: Maite de brunette uit Ecuador en ik als oer-Hollandse blondine. Maar het klikte, en hoe. We spendeerden elk moment dat we konden samen tijdens dat jaar, ondanks dat we een uur rijden van elkaar vandaan woonden. Na dit jaar hebben we elkaar nog een aantal keer gezien, ook weer elke keer in de VS. Inmiddels heeft Maite een hele leuke vriend, met familie in Ierland. Vorig jaar kwamen ze voor een bruiloft die kant op, en vereerden ze ook mij met een bezoekje. Helaas ook weer veel te kort, maar zo leuk om mijn lieve, lieve vriendinnetje weer te zien. Hopelijk snel weer.

6. Noorwegen

Kort na Maite’s bezoekje stond er een leuke vakantie op de planning. Ik ging samen met Norah en mijn ouders een weekje naar Noorwegen. En wat een fantastische vakantie en heerlijke week hebben wij gehad. We vlogen naar Bergen, huurden daar een auto, en crosten in een week langs zo veel moois. Absoluut een gebied waar ik graag nog een keer terug naartoe wil, maar deze week was al fantastisch. Een hele fijne week met mijn ouders, en vooral Norah deed het ook zo goed. Bijna elke nacht haar bedje op een andere plek, veel in de auto, maar ze bleef vrolijk en lief. Heerlijk, onze kleine wereldreizigster.

7. Mijn verjaardag in Zeeland

Buiten onze week in Noorwegen, besloten mijn ouders ook nog een week het huisje van onze kennissen te boeken in Zeeland. En gelukkig waren ze ons niet helemaal beu, dus mochten we nog een weekendje op visite komen. Toevallig was ik in dat weekend ook nog eens jarig, dus vierde ik mijn 30e verjaardag in Zeeland. ’s Ochtends was het huisje flink versierd, hebben Arian en ik met Norah een fijne wandeling langs het strand gedaan, aten we taart met ook mijn zus en broertje erbij en genoten we ’s avonds van mega lekkere pizza die ze in het dorpje verkopen. Geen spannende 30e verjaardag, maar wat mij betreft heerlijk en voor herhaling vatbaar.

8. On your Feet met Deborah

Rond Norah’s geboorte leerde ik via Instagram Deborah kennen. Ze kan bijna niet verder weg wonen (een dikke 200 km) maar toch werd ze in de afgelopen twee jaar een van mijn beste vriendinnetjes. Gelukkig heeft ze schoonfamilie bij mij om de hoek (ja echt), dus zien we elkaar toch nog regelmatig. In augustus hadden we een date in het midden en gingen we samen naar de musical On your Feet in Utrecht. Heerlijk om samen bij te kletsen en een super leuke musical. Absoluut een van mijn favoriete dagen van 2018.

9. High Tea voor mijn 30e verjaardag

Oke oke, ondanks de gezellige dag in Zeeland, wilde ik toch nog graag iets extra’s doen voor mijn 30e verjaardag. Ik besloot thuis een high tea te organiseren voor mijn lieve vriendinnetjes en familie. Alleen voor de dames én zonder kids, even een fijne middag om bij te kletsen. Natuurlijk haalde ik me weer veel te veel op de hals, bakte onder andere deze taart, maar het was een hele fijne middag die we ook nog eens heerlijk buiten konden spenderen. Fijn om zo mijn 31e levensjaar in te luiden!

10. De zomer

Oh jongens, die zómer. Wat heb ik daar onwijs van genoten zeg. Hij leek maar te blijven duren, van onze vakantie in Zeeland in april tot half oktober (met een onderbreking van onze vakantie in Amerika, zie puntje 11 ;), toen het hier wat slechter was). We zijn veel naar buiten geweest, avonden in ons zwembadje gespendeerd, bbq’en, wandelen, gewoon het heerlijke zomerse buitenleven. Doe mij dit jaar maar weer zo’n zomer hoor!

11. Amerika

Eind augustus vertrokken we met mijn schoonzusje en zwager voor een vakantie naar Amerika. Met zijn vijven in de camper, en wat hebben we genoten. Drie weken lang veel mooie natuur, lekker eten, avondjes zoals de foto hierboven, wat wil je nog meer? Echt een top reis.

12. Appelplukdagen

Heel vers terug uit Amerika (lees: binnen 24 uur) bezochten we appel pluk dagen. Het was mega druk, maar zodra we iets verder de boomgaard inliepen viel het wel mee. Wat een leuk uitje is dit! Norah genoot van het plukken én eten van de appels en peren en ondertussen vulden wij onze tas waarvoor je daarna bijna niks betaald. Met onze jetlag moesten we toch wakker blijven, ik kan geen leukere manier bedenken. 🙂

13. Efteling

De eerste keer met ons drieën naar de Efteling! Norah was al wel een keer geweest met Arian en mijn schoonfamilie (ik kon helaas niet mee), maar voor de eerste keer als gezinnetje was toch ook wel een leuke en bijzondere dag. Helaas had zo ongeveer half Nederland hetzelfde plan dus was het óntzettend druk, maar dat mocht onze pret niet drukken. Norah heeft het nog steeds over de ‘taataa’ (Carnaval Festival) en kan het liedje perfect zingen. Geweldig om door de ogen van een 1-jarige te zien.

14. Sinterklaas

Fast forward naar de december maand, die we natuurlijk aftrappen met Sinterklaas. Zo leuk nu Norah het een beetje ‘snapt’ om het van de andere kant mee te maken. Ze is ook zo gruwelijk verwend bij haar beide opa’s en oma’s, bizar. Blijft een hele leuke traditie.

15. Papa’s 60e verjaardag

Niet alleen Sinterklaas vierde op 5 december zijn verjaardag, ook mijn papa was jarig en werd 60! Prachtige leeftijd en uiteraard reden voor een feestje. Helaas werd Norah tijdens het feest al ziek, maar desondanks was het een hele gezellige midden waarin we mijn lieve papa vierden.

16. Jessie J

Begin december stond ook eindelijk het concert van Jessie J op de planning, een avond waar ik al lang naar uitkeek. Ondanks dat ik haar muziek heel gaaf vind, ging ik de avond toch redelijk zonder verwachtingen in. Maar mijn god wat een fántastisch concert. Echt, die vrouw, die stem, die muziek. Niks dan liefde.

17. Kerst

Kerst blijft toch wel mijn favoriete feestdag hoor. Of feestdagen eigenlijk. Vooral de tijd ernaartoe vind ik altijd zo heerlijk. De kerstmuziek, de boom, de lichtjes overal. Ook de dagen zelf waren dit jaar weer erg gezellig met familie en vrienden, ondanks een flink zieke Norah (en daardoor papa en mama met slaaptekort, nog meer dan normaal haha). Toch altijd weer jammer als die dagen weer voorbij zijn en de boom de deur weer uitgaat.

18. Zeeland met oud & nieuw

Als afsluiter ook de laatste dagen van 2018, waar jullie al veel van hebben kunnen zien. Een paar heerlijke dagen in Zeeland met mijn ouders. Zo fijn om er even tussenuit te zijn, weg van thuis en uit te kunnen waaien aan het strand. Nu alweer zin in.

Uiteindelijk was dit natuurlijk maar een selectie van alle leuke en bijzondere momenten van afgelopen jaar. Maar 18 foto’s en zo’n 1500 woorden verder zijn we helemaal klaar voor 2019.Op naar een jaar met hopelijk net zo veel mooie momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.