Dit was mijn 2017

En zo is het ineens de laatste dag van 2017. Ik blijf in herhaling vallen, maar wat is 2017 voorbij gevlogen. Oke, behalve januari dan. Maar sinds de geboorte van Norah lijken de uren, dagen, weken en maanden nog sneller te gaan. Ondanks de laag stof die bovenop mijn site verzameld was, leek het me toch leuk om op deze laatste dag van het jaar terug te blikken op 2017. Deed ik gisteren natuurlijk ook al een beetje, met een kijkje in mijn populairste foto’s op Instagram van 2017. Poeh he, zo plaats je in september je laatste blog (en daarvoor mei), zo twee in twee dagen. Bied geen garanties voor de toekomst dit hoor. Lezen jullie mee?

Januari
Ik schreef het net al, het jaar is voorbij gevlogen, behalve januari dan. Ik kan me nog goed herinneren dat de tijd na de feestdagen leek te kruipen. Ik heb mijn hele zwangerschap uitgekeken naar de feestdagen, en daarna naar mijn uitgerekende datum. In mijn hoofd even geen rekening gehouden met de dikke twee maanden die daar nog tussen konden zitten. En die kunnen dan ineens verrekes lang duren. Sowieso werd vanaf de 30 weken de zwangerschap wat zwaarder, waardoor ik mijn dagen veelal doorkwam met dutjes en vaak rustig aan doen. Ondanks dat mijn hele zwangerschap er wat anders heeft uitgezien dan bij de gemiddelde zwangere vrouw, ging ook ik eind januari, 34 weken zwanger, officieel met verlof. Mijn verlof begon direct met een bezoekje aan het ziekenhuis door een te hoge bloeddruk. Eigenlijk het startsein voor een paar onzekere laatste weken van mijn zwangerschap, en met dat gevoel gingen we ook februari in. Gelukkig sloot de maand wel heel leuk af, met als verrassing mijn babyshower. Wat heb genoten van de verwenmiddag!

Verder begon ik in januari met zwangerschapsyoga, had ik verschillende dates met lieve vriendinnetjes, gingen we uit eten, naar de bioscoop, maakte mijn schoonzusje foto’s van ons en mijn zwangere buik, ging ik high tea’en met (oud) collega’tjes, werd onze box geleverd, had ik de babyshower van mijn schoonzusje en vooral tegen het einde van de maand véél controles bij de verloskundige.

Februari
Februari begon voor mij als 35 weken zwangere. En nogmaals; voor mij erg onzeker. Het hele gedoe met mijn hoge bloeddruk en de extra controles die daarbij kwamen, maakten mij erg onzeker. Ik had veel moeite met de waarschuwingen die me elke keer op mijn hart gedrukt werden, dat ik écht goed op moest letten dat ik niet zieker werd, dat het ineens om kon slaan etc. Ik voelde ineens van alles, zocht achter elk pijntje een zwangerschapsvergiftiging en had vooral het: deze baby moet eruit gevoel. Ik was op dat moment alleen verantwoordelijk voor mijn baby. Wat als ik een signaal mis, en er daardoor iets met ons meisje gebeurt? Als ze uit mijn buik was, konden mensen met verstand ervan haar ook mee in de gaten houden. Uiteindelijk had ik op 10 februari (precies 37 weken zwanger) weer een afspraak, en werd besloten me in te gaan leiden. Ondanks dat dat mijn wens was, was het wel heel gek om ineens te horen: morgen komt jullie kindje! Dat werd uiteindelijk een dag later, maar wat waren (en zijn) wij dolgelukkig en gigantisch trots! Wat was het fijn dat ze er was en alles goed ging. In februari genoten wij dan ook van een heerlijke kraamweek en deden we het ontzettend rustig aan. We hadden heerlijk de tijd om ons meisje te leren kennen, en aan elkaar te wennen.

Verder begon deze maand wel heel goed, en werd op 4 februari ons lieve nichtje geboren. We kregen veel bezoekjes van onze ouders, broers, zussen en beste vrienden. De maand sloten we af met een bezoekje aan de carnavals optocht, de eerste keer dat Norah buiten onze woonplaats kwam, en wij als gezin van drie echt op pad waren.

Maart
Maart was een rustige maand. Heel spannend was ons leven niet, met een heel klein baby’tje. En dat was juist perfect. De tijd om bij te komen van de slapeloze nachten, genieten en vooral veel knuffelen met ons meisje, voor ons de perfecte dagbesteding. Manlief was alweer aan het werk, Norah en ik gingen samen steeds meer op pad. Wandelen, boodschappen doen, op visite, we genoten er samen van. Ook kregen we kraamvisite, al deden we het hiermee ook rustig aan. Het waren voornamelijk bezoekjes van onze omgeving die we apart wilden ontvangen van onze kraamborrel, of die niet bij de borrel aanwezig konden zijn.

Verder bezochten we voor de eerste keer het consultatiebureau, gingen we op verjaardag (met Norah) bij mijn schoonzusje, bezocht ik Ikea met mijn mama en Norah, had ik de nacontrole in zowel het ziekenhuis als bij de verloskundige, ging manlief voor het eerst naar Londen voor het werk sinds de geboorte van Norah, gingen we voor het eerst weer samen uit eten, werd manlief 30 en vroegen we Norah’s eerste paspoort aan.

April
April begon geweldig, op 2 april hebben we Norah’s kraamborrel. Ik ben nog steeds heel erg blij met onze keuze voor een kraamborrel, en kijk terug op echt een fantastische dag. Het was ineens heerlijk weer, waardoor we buiten in de tuin konden staan. Er kwamen zoveel mensen om ons meisje te bewonderen, en we kregen ontzettend veel fantastische cadeautjes. Norah heeft de hele middag bij mij in de draagdoek geslapen, dus kreeg weinig mee van alle drukte om haar heen.

Verder blijft ook april een rustige maand, zo rustig als het kan zijn met een newborn. We krijgen nog veel bezoekjes, hebben de jaarlijkse dorpsquiz, bezoek ik nog een keer Ikea met mama en Norah (met twee maanden oud al twee keer bij de Ikea geweest, haha), vierden we Pasen door heerlijk te gaan lunchen met mijn familie op eerste Paasdag en met mijn schoonfamilie op tweede Paasdag en ging ik een avondje alleen op pad naar de uitslag/feestavond van de Quiz (we werden tweede van de dik 100 teams).

Mei
Mei was toch wel de maand waar ik niet perse naar uitgekeken had, aangezien dit de maand van het einde van mijn verlof zou zijn. Maar goed, eerst nog gigantisch genieten van twee weken samen met mijn meisje. Wat inderdaad ook heerlijk was, en ik daarna met goede moed weer aan de slag kon gaan. En stiekem vond ik het ook best wel lekker om even drie dagen geen mama te zijn, en me niet druk te hoeven maken over slaapjes, luiers en voedingen. Voedingen nog wel een beetje, aangezien ik nog twee keer kolfde op mijn werkdagen. Plus het naar huis gaan, was uiteraard het allerfijnste moment van de dag.

Verder gingen we voor het eerst een hele dag weg zonder Norah, en bezochten manlief en ik samen de Lion King in Scheveningen. Wat een ontzettend gave musical! Dit was ter ere van ons 1-jarig jubileum op 15 mei, ook mijn eerste werkdag. Wat een timing. We genoten van ons dagje weg, kolven in de rijdende auto en in de EHBO ruimte van het circustheater was weer een nieuwe ervaring, en we waren blij om weer thuis te zijn bij ons meisje, die een fantastische dag had bij haar opa en oma. We bezochten het park met vrienden, hadden verschillende BBQ’s, mijn eerste moederdag en meerdere bezoekjes aan de osteopaat met Norah.

Juni
Juni was een hele bijzondere maand, vooral voor moeders de reisfanaat hier. In de tweede week van juni vertrok manlief naar de Verenigde Staten voor werk, en een weekje later vloog ik met Norah ook die kant op. Yes, wij namen onze baby vier maanden al mee naar de andere kant van de oceaan, en ik vloog alleen met haar naar Seattle. Iets waar anderen zich volgensmij vooraf drukker om maakten dan wijzelf, maar gelukkig allemaal goed is gegaan. Ik heb nog een heleboel ideeën voor blogjes over deze reis, mocht ik deze blogbubbel vast kunnen houden, dan kunnen jullie hier in 2018 vast wat meer over lezen.
Wat deze reis voor mij tevens zo bijzonder maakte, was mijn Amerikaanse familie die ons op kwam zoeken in Portland. De twee kinderen die net zo oud waren als Norah op dat moment toen ik voor ze ging zorgen, en inmiddels negen jaar oud zijn. Echt zo onwijs leuk, deze familie heeft een heel bijzonder plekje in mijn hart.

Verder was juni de maand van dus bijna een hele week alleen met Norah, Norah’s eerste keer uit logeren, haar eerste vaccinaties en manlief’s eerste vaderdag (in de VS!).

Juli
Begin juli kwamen we terug uit de VS, en stonden de eerste dagen thuis vooral in het teken van de jetlag. Die is wel heftig hoor, met een baby’tje van bijna vijf maanden. Gelukkig sliep ze precies weer door, de nacht voordat we weer moesten werken. Verder was juli een rustige maand, met weer veel leuke sociale dingen. We genoten van het heerlijke weer door verschillende BBQ’s, ik startte een traject bij de fysiotherapeut in verband met mijn knie blessure, we gingen naar Foodstock in Eindhoven, had een erg leuk teamuitje met mijn collega’s, gingen uit eten met onze ceremoniemeester en ambtenaar van onze bruiloft om ze te bedanken (beter laat dan nooit) en ik was jarig. 29 lentes jong op 29 juli. Ik vierde dit klein met een taartje voor familie en vrienden, maar had een onwijs gezellige dag. Mede door alle lieve felicitaties op Instagram. 🙂

Augustus
Deze maand had een hele bijzondere start; per 1 augustus ben ik beter gemeld en definitief uit de ziektewet. Toch wel een klein feestje waard hoor. 🙂 We startten de maand augustus met een heerlijk weekendje aan zee. Mijn ouders huurden een huisje in Zeeland, en vonden het gelukkig erg leuk als we langskwamen. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen! Ondanks de slapeloze nachten (helaas voor iedereen), genoten we van het stand, het uitwaaien en een bezoekje aan de toffe stad Middelburg. Manlief ging een weekendje weg, en ik ging een dagje met mijn ouders op visite bij mijn zus en gezin op vakantie in België. We gingen samen uit eten, vierden mijn broertjes verjaardag, kregen verlate kraamvisite en Norah knuffelde veel met mijn lieve vriendinnetjes. Genieten, die zomermaanden!

September
In september werd ik door de fysiotherapeut toch doorgestuurd naar de orthopeed. De vooruitgang was helaas minimaal, dus was er toch een extra check van mijn knie nodig. Dit had voor mij een MRI als gevolg, de eerste keer ooit. Was toch wel blij dat ik maar tot mijn bovenlichaam in die buis hoefde hoor, haha. Gelukkig geen afwijkingen gevonden, dus vooral trainen om mijn knie te ontlasten. Ook ging ik in september naar John Legend, wat een onwijs gaaf concert! Zo van genoten, en zo blij dat ik kaartjes heb kunnen bemachtigen. Wat een artiest is die man. September was ook de maand van afsluiten, en ik gaf Norah met zeven maanden de allerlaatste borstvoeding. Op dat moment erg moeilijk, maar achteraf gezien ook wel goed zo. Ik ben trots dat ik Norah 7 maanden borstvoeding heb kunnen geven! Ook mocht ik met mijn vriendinnetje mee gaan High Winen, een erg gezellige invulling van een zondagmiddag. We hadden verschillende verjaardagen, gingen uit eten, ik werkte mijn eerste zaterdagen van 2017, en hadden al met al een gezellige drukke maand.

Oktober
Oktober begon erg leuk, met een ‘Meet the Mommy’s’ date met lieve mama’s die ik via Instagram ken. Norah en ik togen op zondag naar Utrecht, om een paar gezellige uurtjes bij Ballorig te spenderen. Super leuk om de gezichten achter de Instagram accounts nog beter te leren kennen! En wat ben ik op zulke dagen onwijs trots op ons meisje. Slaapt in de auto, is ter plaatse super lief en gezellig terwijl ze eigenlijk langer zou moeten slapen, en lag weer te tukken voor we op de snelweg waren terug richting Brabant. Trotse mama hier. Sowieso was oktober de maand van Instagram mama’s dates, want ook sprak ik af met Deborah en Lotte bij Ballorig, maar dan gelukkig gewoon in onze woonplaats. Ook onwijs gezellig. Manlief was wederom een weekje weg, dit keer op vakantie met vrienden, dus was ik weer een weekje alleen met Norah. Deze keer viel me dat een stuk zwaarder, met in die week ook een avond overwerken, een etentje met het werk en vooral dramatische nachten. Wat ben ik dan blij met de hulp van Norah’s lieve opa’s en oma’s. En vooral ook blij met het moment waarop manlief weer thuis was, haha. Verder bezochten we aan het einde van de maand de Beekse Bergen met onze lieve vrienden en hun dochtertje, en hadden we een heerlijke dag.

November
November begon met een familie weekend met mijn schoonfamilie. Een rustig, gezellig weekend waar ik me vooral de vermoeidheid van herinner, haha. In verband met onze slapeloze nachten zijn we op en neer gaan rijden om thuis te kunnen slapen, toch wel erg vermoeiend. November sloten we ook af met een weekendje weg, dit keer met ons drietjes naar het strand bij Den Haag. We bezochten de stad Delft, genoten van onze prachtige hotelkamer recht aan het strand en van dat laatstgenoemde strand. Ook deze maand had ik weer een date met Deborah, dit keer een heerlijke high tea zonder de kids, en hadden we de volgende dag een date met kids en nog twee mama’s die we via Instagram kennen. Blijft zo leuk, met allemaal kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Ook hebben we onze eerste sinterklaas viering met manlief’s werk. Hier komen Sinterklaas en zijn Pieten ook, dus tevens Norah’s eerste ontmoeting met Sinterklaas. Zo leuk op deze leeftijd, want het deed haar helemaal niks, haha. We gingen naar een concert van Kensington in Amsterdam, een gezellige avond met vrienden en wat een fantastisch goede band!

December
En dan de laatste maand van het jaar, eentje waar ik flink naar heb uitgekeken. We begonnen de maand met Sinterklaas bij mijn ouders thuis, waar we gruwelijk verwend werden. Op 5 december zelf hadden we geen bijzondere plannen, smiddags een taartje wezen eten voor mijn vaders verjaardag, maar we besloten het zelf thuis dit jaar nog te skippen. We maakten er een gezellige avond samen van met Norah heerlijk rustig in haar eigen bedje. Nog even genoten van de rust, want hierna werd Norah voor het eerst echt ziek. Vooral flink hoge koorts en griep, op vrijdagavond met een suf meisje met 40,5 nog naar de huisartsenpost geweest. Gelukkig konden ze niks vinden, uitzieken dus. Ooh, wat breekt je moederhart dan! Op zaterdag nog Sinterklaas bij mijn schoonouders, waar een zetpil gelukkig zijn werk deed en Norah mee haar cadeautjes kon uitpakken. Uiteindelijk is ze nog een week flink ziek geweest, waarna het een paar dagen wegbleef en weer net zo hard terugkwam. Er schrijft dan ook een hele vermoeide moeder hier, we krijgen op dit moment veel slapeloze nachten voor onze kiezen. Hopelijk knapt ze snel op! Ik regelde een verrassing voor manlief in Rotterdam, wat helaas in het water viel doordat ik zelf ziek werd. We hadden hele fijne, gezellige kerstdagen met familie, vrienden en lekker eten. En zo sluiten we vanavond het jaar ook af, met lieve vrienden, onze kindjes en veel lekker eten. We hebben er zin in!

Ps. de foto’s boven de maanden, zijn de foto’s die de meeste likes kregen in de maand waar ik over schrijf én ook echt in die maand is gemaakt, met uitzondering van de foto’s die jullie gisteren al voorbij zagen komen. Leuk om te zien en uit te zoeken. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.