Instagram best nine

2017 was voor mij meer het jaar van Instagram, dan het jaar van mijn blog. Tenminste, dat kun je volgensmij wel stellen met één gepubliceerde blog in het tweede deel van het jaar, maar wel 334 geplaatste foto’s op Instagram. Ik vind het leuk om foto’s te delen, daarbij kan makkelijk een (korte) tekst gezet worden plus er is veel interactie met andere mama’s. Nog wel het leukste aan het hele platform! Ik kon dus ook niet achterblijven met het bekijken van mijn negen meest gelikete foto’s van 2017, en vind het toch wel heel leuk om daar wat meer bij te vertellen. Kijken jullie mee naar mijn negen foto’s?

De minst gelikete van mijn meest gelikete foto’s (joee, snap je hem nog?) was Norah’s vijf maanden foto. Deze plaatste ik dan ook op 12 juli, de dag dat Norah precies vijf maanden oud was. Ik zette het toen al bij de foto: maar mijn bevalling voelde nog als gisteren, drie keer met je ogen knipperen en ze is ineens vijf maanden. Bizar hoe snel de tijd gaat met zo’n kleintje. Plus mijn (al zeg ik het zelf) toepasselijke hashtag: babyyoga. Kijk haar dubbelgevouwen liggen, geweldig hoe flexibel die baby lijfjes nog zijn!

Eigenlijk is deze foto misschien niet eens zo heel bijzonder, moeders aan de wandel. Ik plaatste deze op 6 maart, drie weken na de bevalling en Norah’s geboorte. Wat genoot ik van die wandelingen en momentjes buiten, zie mij ook als een onwijs trotse pauw achter onze prachtige kinderwagen lopen.

Deze derde foto geeft wat mij betreft zó goed mijn verlof weer. Ik plaatste deze op 28 maart, Norah was op dat moment zo’n anderhalve maand oud. Na de pittige nachten vertrok papa naar het werk, en bleven Norah en ik heerlijk in bed knuffelen na de eerste voeding van de ochtend. Ik heb zo heel wat uurtjes in bed gespendeerd, en er nu op terugkijkend zó van kunnen genieten.

Natuurlijk kon mijn dikke buik eigenlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Het grappig is; ik plaatste deze foto op 7 maart, als aankondiging voor mijn laatste zwangerschapsupdate van de twee dagen dat ik 37 weken zwanger was. De foto was toen dus wel al zo’n 3,5 week oud, en Norah was al een paar weken bij ons. Blijft zo bizar mooi zo’n zwangere buik. Dit was tevens ook een van de laatste foto’s die we maakten met mijn buik, dat blijft dus een bijzondere!

Mocht er ook een overzichtje komen van de negen foto’s met de meeste reacties, dan zou deze zeker bovenaan staan. Deze foto plaatste ik als geboorteaankondiging van Norah. Dit werd uiteindelijk niet ons geboortekaartje, maar vond ik zo wel erg leuk om te gebruiken om de geboorte van onze dochter aan te kondigen. Ik plaatste deze op 13 februari, een dag na mijn bevalling. Op dat moment waren al onze familie, vrienden, kennissen en collega’s inmiddels op de hoogte gebracht, en mocht de komst van ons meisje dus ook online bekend gemaakt worden. Blijft leuk om alle lieve reacties terug te kijken.

Een zwangere foto, die ik nog wel plaatste tijdens mijn zwangerschap, op 11 januari. Op dat moment was ik 32 weken zwanger, en leek me het me leuk om een vergelijking te maken met 12 en 22 weken zwangerschap. Vonden jullie ook. Oh, wat voelde ik mij al zwanger met 12 en 22 weken, maar uiteindelijk had ik zelfs met 32 weken nog een bescheiden buikje, haha. Dat bleek ook wel toen er met 37 weken een meisje van 2430 gram geboren werd.

Als ik deze foto zie, smelt ik zelf ook weer een beetje. Ik plaatste deze op 30 mei, Norah was 3,5 maand oud. Ze heeft de eerste paar maanden van haar leven ingebakerd gelegen, en ondanks dat ze daar veel profijt van had en een stuk rustiger van werd, was ze het daar niet altijd mee eens. Ook niet op het moment dat ik deze foto maakte, een van de momenten waarop ze net zo lang met haar handje wrong, tot ze deze boven de slaapzak uit kreeg. Zien jullie ook dat duimpje tussen die vingers? Te schetig toch?

Vrolijk pasen! Deze foto plaatste ik op 16 april, eerste paasdag dus, Norah twee maanden oud. Later bewerkte een vriendinnetje de foto nog, zodat Norah ook een staart en oortjes had, maar deze vond ik zelf ook al super schattig. Jullie dus ook. De groene haas op links is nu echt mega favoriet. Ze wordt helemaal blij als ze hem ziet, als ze de kans krijgt er mee rond te sjouwen dan doet ze het, en in bed zoekt ze áltijd zijn oren op, die ze dan in haar handje klemt. Soms ligt ze er in haar slaap ook heerlijk aan te friemelen, zo schattig.

En dan de foto met de meeste likes, misschien niet de foto die ik perse verwacht zou hebben. Lag ik dan, met mijn dikke buik in het ziekenhuis te wachten op de bevalling. Wederom hetzelfde verhaal als met de andere zwangere foto; ik plaatste hem pas op 9 maart ter aankondiging van een photo diary van mijn laatste zwangere week. Op dat moment was deze foto alweer zo’n maand oud. Het klinkt eigenlijk wel grappig; in het ziekenhuis liggen wachten op de bevalling. En dan uiteindelijk nog zonder baby naar huis gestuurd worden. Blijft gek, zo’n inleiding.

Op naar een mooi 2018! Volgen jullie mij ook al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.