15 mei 2016 <3

Vorige week was voor ons wel een hele bijzondere dag; op 15 mei waren we alweer precies één jaar getrouwd. En ondanks dat het soms voelt alsof onze grote dag gisteren was, is er in het afgelopen jaar veel gebeurd. Onze heerlijke huwelijksreis naar Indonesië direct na de bruiloft, en natuurlijk onze prachtige dochter die in februari is geboren! Uiteraard heb ik vorige week veel teruggedacht aan onze geweldige dag vorig jaar, wat heb ik er gigantisch van genoten. Tijdens onze huwelijksreis vorig jaar heb ik tijdens lange reisdagen in de auto onze hele dag uitgetypt op mijn telefoon, alleen heb ik dit nog nooit gedeeld. Nu we vorige week onze papieren bruiloft (jaja!) hebben gevierd, vind ik het leuk om terug te kijken op onze dag en dit alsnog met jullie te gaan delen! Natuurlijk samen met foto’s van onze fotograaf, waarvan ik de meesten ook nog nooit gedeeld heb.

Zaterdag 14 mei 2016; we hebben samen een drukke dag. We maken een start met het pakken van de koffers, zorgen voor een schoon en opgeruimd huis en maken de laatste dingen klaar voor de bruiloft. Na een jaar van voorbereidingen is het morgen eindelijk zo ver! En oh, wat hebben we er zin in.

’s Avonds eten we samen nog een flink bord frietjes (hier geen last minute ‘gaat mijn jurk wel passen’ stress, haha) en zorg ik dat al mijn spullen klaar staan om richting mijn ouders te gaan. Ik maak me morgenvroeg in mijn ouderlijk huis klaar, waar de visagiste al om 07.00 uur zal zijn. Om niet al om 06.00 uur in de auto te moeten zitten, besluit ik om maar alvast daar te slapen. Niet echt door de traditie dus, maar vooral heel praktisch. 

Rond 21.30 uur zijn we bij mijn ouders thuis, waar ook mijn lieve Duitse vriendinnetje uit München met haar vriend is gearriveerd. Zij zijn speciaal voor onze bruiloft naar Nederland komen rijden, en we vinden het mega bijzonder dat ze erbij zijn. We drinken een drankje en kletsen alvast wat bij (ik heb haar al 2 jaar niet gezien!) waarna ik rond 11 uur ga proberen te slapen. Toch een beetje spanning (tot nu toe heb ik totaal geen zenuwen of spanning gehad; geen bridezilla hier!), een ander bed en andere geluiden in huis werken niet echt mee aan een goede nachtrust, maar uiteindelijk ben ik na een paar uurtjes slaap om half 7 bij het afgaan van mijn wekker klaarwakker. Wedding time!!

In een heerlijke pyjama broek en vest zit ik na een banaantje om 07.00 uur in de make-up stoel. Met mijn papa die me de hele ochtend kopjes thee, water en crackers komt brengen worden zowel mijn haar als make-up gedaan door Jamie. Een erg leuke en enthousiaste Amerikaanse vrouw die zowel mijn haar en make-up prachtig doet. 

Rond 10 uur zijn mijn haar en make-up helemaal gedaan, en komen mijn opa en oma en bestie/getuige Janneke ook aan bij mijn ouders. Tijd om naar boven te gaan om mijn jurk aan te trekken! We moeten nog even wachten op de fotograaf, maar hierna kan eindelijk mijn prachtige jurk aan. Ook mijn ketting om, oorbellen in, parfum op en ik ben er helemaal klaar voor. Ondertussen is Arian zich thuis ook aan het klaarmaken, erg leuk om hier later de foto’s van te zien!

Ik vond het zelf erg leuk om de reactie van mijn (op dat moment) 4-jarige neefje te zien, waardoor we eerst een momentje met hem doen als ik helemaal klaar ben. Hij komt naar binnen, kijkt vooral heel twijfelachtig en ik krijg nog net een kusje, voor hij weer de kamer uit rent, haha. Hij heeft heel goed in de gaten dat het iets bijzonders is, hij is de rest van de dag heel erg lief voor me.

Na mijn neefje komen ook opa en oma nog even boven kijken. Omdat zo’n lange en drukke dag veel te veel voor ze is, komen ze bij papa en mama even langs maar gaan daarna weer naar huis. Ik vind het heel bijzonder dat ze er een momentje bij zijn geweest, zodat ze ook onderdeel konden zijn van deze dag. Opa gaf me nog zijn arm en wou zo wel met mij op pad, geweldig!

Omdat natuurlijk niet alles goed kan gaan :), blijkt hierna dat Arian en zijn vader met de trouwauto met stukken langs de snelweg staan. Oeps! Wat er precies aan de hand was weet ik eigenlijk niet, maar het ging volgensmij om de gas slang. Gelukkig is mijn schoonpapa tevens een automonteur, en is zijn broer zo gebeld om in de motorkap te kunnen hangen (dat gaat zo lastig in een mooi pak natuurlijk!). Ze lappen de auto op zodat ze er mee verder kunnen, en Arian’s oom rijdt voor de zekerheid maar achter ze aan mee naar mijn ouders. Gelukkig blijkt dat niet nodig te zijn, en komen ze heelhuids met de trouwauto aan bij mijn ouders.

We zouden eigenlijk om half 11 ons first look moment doen, maar dit wordt ongeveer 11 uur. Laat het nou net om half 11 super hard regenen, en om 11 uur de zon doorbreken! Het heeft zo moeten zijn.

Ons first look moment vond ik heel erg bijzonder. Arian staat in de achtertuin klaar met een tros ballonnen voor zich, en ik loop ook naar buiten met een tros ballonnen. Arian en ik gaan tegenover elkaar staan, en na het aftellen van al onze lieve dag gasten die erbij zijn laten we de ballonnen los. En wauw, wat is mijn man mooi!! Hij heeft een fantastisch mooi pak aan en ziet er geweldig uit. Andersom vindt hij mijn jurk gelukkig ook erg mooi. 🙂 

Na elkaar een tijd bewonderd te hebben, kijk ik ook maar eens goed om me heen. Al onze lieve familie en vrienden met wie wij deze mooie dag zullen gaan vieren zijn er. Na een kort praatje moeten we snel door, we gaan alvast foto’s maken. We hebben gereserveerd om foto’s te maken in de Koekbouw in Veghel, en wat zijn we hier blij mee! Wat een geweldige locatie voor een fotoshoot, zeker in trouwkleding. Ook onze fotograaf is helemaal enthousiast over deze locatie, en verzint de ene na de andere geweldige foto. We hadden hier denk ik de hele dag wel rond kunnen lopen voor foto’s!

Tegen het einde van de fotoshoot gaat we bij de Koekbouw naar buiten, waar ‘de motor mannen’ ons al op staan te wachten. Arian gaat met deze groep mannen jaarlijks op motorvakantie, en het leek ons erg bijzonder als zij ons zouden begeleiden naar de trouwlocatie. Gelukkig vonden zij dit ook een erg leuk idee! We willen eigenlijk graag nog wat foto’s maken met de motoren, alleen begint het helaas precies op dat moment te regenen. Helaas hard genoeg om ons de auto in te laten vluchten. Jammer, maar niks aan te doen. We besluiten maar direct door te rijden naar onze trouwlocatie. Door de autopech van vanmorgen zit er inmiddels een half uurtje vertraging op onze dag. Gelukkig geen enkel probleem, we hebben de dag flexibel ingepland en hebben de trouwlocatie de hele dag tot onze beschikking.

Vanuit de Koekbouw rijden we naar Klooster Bethlehem, waar we de rest van de dag zullen vieren. Het blijkt maar goed dat ook wij wat te laat bij de locatie zullen zijn, onderweg krijgen we een telefoontje dat Arian’s broertje, en tevens onze ceremoniemeester, helemaal verkeerd is gereden. Het klooster ligt in Haren bij Oss, maar Brabant heeft nóg een Haren. Oeps!

Met de motoren rijden wij richting de juiste Haren. Zelf vind ik dit een geweldig moment. Je voelt je heel erg bijzonder door de motor begeleiding en alle voorbijgangers remmen ook even af om onze auto in te kijken. We lijken zo heel erg belangrijk! Ik geniet van het momentje samen in de auto na de leuke fotoshoot en voor de rest van de dag los zal barsten. Maar wat hebben we er vooral veel zin in, en zijn we benieuwd naar de ceremonie. Daarover vertel ik jullie graag meer in een volgende blog! 🙂

Liefs,
Loes

 

5 gedachten over “15 mei 2016 <3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.