Norah zes weken oud

Inmiddels is onze lieve kleine Norah alweer zes weken oud. Alweer zes weken is ze bij ons en genieten we bovenop onze roze wolk van haar! Het leek me wel leuk om weer eens een update te geven over de afgelopen twee weken! Ik zal niet standaard om de zoveel tijd een update schrijven, maar gewoon kijken wanneer ik weer wat leuks te vertellen heb en het de moeite waard is om een stukje te schrijven. Lezen jullie mee over de afgelopen twee weken?

Als Norah vier weken oud is, heb ik een kleine borstvoedingsmijlpaal; ik voed voor de eerste keer buitenhuis. Ik ga samen met mama op dinsdag naar Ikea, en besluit me niet te gaan haasten, maar Norah gewoon daar te voeden als ze honger heeft. Ik spiek even in de verschoonruimtes die ze er hebben, inclusief heerlijke stoel om rustig te kunnen voeden, en dat ziet er echt super uit. Het is alleen lekker rustig, dus we besluiten in een rustig hoekje van het restaurant te gaan zitten zodat we ondertussen een kopje thee kunnen drinken (en een lekker taartje kunnen eten :)). Dit gaat gelukkig allemaal heel soepel! Dat we Norah daarna helemaal om moeten kleden omdat ze alles onder poept, is natuurlijk weer een ander verhaal, haha.

Als ons meisje bijna vijf weken oud is, krijg ik misschien wel de allermooiste mijlpaal te zien. Ze lacht! Nu vond ik de slapende lachjes (stuiptrekkinkjes haha) al geweldig, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch! De eerste keer op vrijdag lacht ze naar het gordijn, maar dat vergeef ik haar graag. We hebben natuurlijk ook wel hele mooie gordijnen ;). Op zaterdagochtend kijkt ze me echt aan, en lacht ze. Smelt smelt! Sindsdien wil ze sporadisch nog wel eens een lachje laten zien, ik doe er natuurlijk graag mijn best voor!

Als Norah vijf weken oud is, staat de eerste afspraak bij het consultatie bureau gepland. Ze wordt dan ook voor het eerst sinds haar geboorte weer ‘officieel’ gewogen. Ik heb zelf een baby weegschaal geleend dus weet dat ze goed gegroeid is, maar ben wel heel benieuwd. En ze is inderdaad goed gegroeid! Ze weegt 3450 gram en is 51,5 centimeter. In de grafiek zit ze onder het gemiddelde, maar dat is natuurlijk ook niet zo gek met ook een laag geboortegewicht. Zolang ze lekker haar eigen lijntje blijft volgen, moet dit helemaal goed gaan komen.

Ik heb bij het consultatie bureau ook een afspraak met de arts, die controleert Norah en legt wat dingen uit over wat we kunnen verwachten. Gelukkig gaat alles goed, dus kan ik onze schreeuwende dochter snel weer aan gaan kleden, haha. Ze heeft deze week ook voor het eerst een echte traan bij het huilen, de eerste lach en eerste traan in één week. 🙂

Op maandagavond eten we bij mijn schoonouders, waarna we samen boodschappen gaan doen. Norah ligt heerlijk bij haar tante te slapen, en laten we daar dus ook rustig liggen als we met zijn tweetjes boodschappen gaan doen. Het was maar een uurtje, maar wel de eerste keer dat we samen, zonder Norah, op pad zijn. Het voelt heel gek, ik heb de hele tijd het gevoel dat ik iets vergeet of mis. Ook kan ik het niet laten om even naar een foto op mijn telefoon te kijken als we staan te wachten in de rij voor de kassa. Zo verliefd op ons kleine meisje.

Deze avond was een klein voorproefje voor de zaterdagavond. Deze week wordt manlief 30, waardoor ik hem graag alvast mee uit eten wou nemen. Onze eerste date night na de bevalling! Mijn lieve papa en mama komen op Norah passen, dus wij kunnen met een gerust hart op pad gaan. We hebben een hele gezellige avond en eten echt heerlijk. We kiezen voor een vijf gangen verrassingsmenu, voor manlief inclusief een bijpassend wijnarrangement. Ze blijken ook een tasting wijnarrangement te hebben, waarbij je ongeveer 1/3e van een glas krijgt per gang. Zo kan ik ook meegenieten van de lekkere wijntjes! Voor we gaan heb ik gekolfd, dus er zit gelukkig genoeg tijd tussen de voedingen die ik zelf geef dat dit geen probleem is. Heerlijk, ik geniet ervan. Ondertussen heeft Norah alleen maar liggen slapen en wordt pas wakker om te eten als wij weer thuis zijn. Zo kon papa de fles geven als we weer thuis zijn. 🙂

De afgelopen twee weken is de tijd tussen de voedingen ’s nachts ook wat langer geworden. Ik voed inmiddels volledig op verzoek, en gelukkig heeft ons meisje al direct een goed dag en nacht ritme. Als ze vier weken oud is hebben we al een keer voedingen om 22.30 uur en 04.00 uur. Ooh wat heerlijk om weer eens een paar uurtjes achter elkaar te kunnen slapen! Ook afgelopen week heeft ze al een keer om 20.00 uur en daarna om 02.30 uur gegeten. Dat maakt dan de nachten waarbij ze drie keer per nacht komt ook meteen weer goed!

Al met al dus weer twee fijne en goede weken, waarin ons meisje weer flink gegroeid is. Grappig dat ze voor ons nu echt al een heel stuk groter is, terwijl ze nu eigenlijk op een gemiddeld geboortegewicht zit. 🙂 Wat is het toch een prachtig gevoel om zo verliefd te zijn op je eigen kindje. Het allermooiste kindje van de wereld, die zijn er natuurlijk heel veel :), en die van ons is geen uitzondering!

5 gedachten over “Norah zes weken oud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.