Mijn uitgerekende datum

Vandaag is het 03 maart 2017, een datum waar ik de afgelopen acht maanden naar heb uitgekeken. De datum waarop ik 40 weken zwanger zou zijn, en dus uitgerekend zou zijn van ons eerste kindje. Sinds het doen van de zwangerschapstest eind juni, een datum waar ik flink naar heb uitgekeken en naar heb afgeteld.

En dan is alles ineens toch heel anders gelopen, en heeft deze datum Ć©igenlijk geen bijzondere betekenis meer. Maar mogen wij al bijna drie weken genieten van onze prachtige dochter. Ik heb er de afgelopen weken op vrijdag nog wel even bij stil gestaan, de dagen waarop ik 38 weken, 39 weken en nu dus 40 weken zwanger zou zijn. Het blijft toch gek om te bedenken dat ons meisje eigenlijk nog in mijn buik had ‘horen’ zitten. Want ja, hoe zou het gelopen zijn als mijn bloeddruk netjes was gebleven? Zou ons meisje nu nog in mijn buik zitten? Zou ik de afgelopen weken flink afgeteld hebben of zou Norah zich ook al eerder gemeld hebben?

De uiteindelijke laatste weken van mijn zwangerschap waren pittig met de spanning van de hoge bloeddruk en de bijbehorende symptomen. Maar het echte thuis gaan zitten wachten op de start van de bevalling, en bij elk pijntje afvragen of het nu dan toch begonnen was, heb ik niet mee hoeven maken. Iets wat ik natuurlijk niet echt erg vind. šŸ™‚

Tot nu toe zijn alle clichƩs waar. Je eigen kindje is de aller mooiste, liefste en leukste, en de tijd vliegt. Ook is het echt alsof Norah er altijd al geweest is, ik kan me bijna niet meer bedenken hoe het was toen zij er nog niet was. Het klopt gewoon, we zijn direct al een echt gezinnetje. Natuurlijk zijn de huil uurtjes en slapeloze nachten heftig en wennen, maar al met al zijn we gezegend met een heerlijk kind die het super goed doet. We hebben absoluut niet te klagen.

Maar ondanks dat is het zeker druk geweest. Het klopt nu al dat je soms aan het einde van de dag terugkijkt op een super drukke dag, maar eigenlijk niet precies weet wat je gedaan hebt. Het begin van deze blog typte ik met Ć©Ć©n vinger, met een snurkend meisje op mijn arm die na flink onrustig te zijn geweest eindelijk in slaap is gevallen. Voor het tweede deel heb ik mijn middag dutje geskipt, waardoor ik eindelijk weer eens de tijd had om mijn laptop onder het stof vandaan te halen. Of ik vanavond nog steeds blij zal zijn met die keuze is een ander verhaal, haha.

Ik hoop mijn laptop de komende tijd ook weer wat vaker onder die laag stof vandaan te kunnen halen. Ik heb genoeg ideeĆ«n om weer te gaan schrijven, nu alleen nog genoeg tijd vinden / maken tussen het voeden en knuffelen met ons meisje door. šŸ™‚

Hoe was jouw uitgerekende datum? Nog zwanger, of net als mij al aan het genieten van je kindje?
Liefs,
Loes

4 gedachten over “Mijn uitgerekende datum”

  1. Ik weet nog dat ik zo jaloers was toen ik op instagram zag dat jij je dochter al in je armen had!! 2 dagen later (en dus 3 dagen na de geboorte van jouw dochter), had ik mijn dochter ook in mijn armen!! echt heerlijk he! en inderdaad: je eigen kindje vind je echt het allerliefst en -mooist! het is zo genieten he! geniet van jullie kleine mooie meisje:)
    Bertine onlangs geplaatst…Op zoek naar wijdere topsMy Profile

  2. Ik vond het zo gek om op de uitgerekende datum al te kunnen genieten van onze kleine. Ik ben met 38+1 ingeleid door zwangerschapsvergifteging.. helaas zette mijn inleiding niet door waardoor we een week bezig zijn geweest. Uiteindelijk bevallen met precies 39 weken.

    Alle cliches zijn inderdaad echt waar šŸ™‚ en ze groeien als kool! Haha. Geniet lekker van je gezinnetje ā¤
    Fenna onlangs geplaatst…MamaPraat | Hoe gaat het nu?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.