Waar kijk ik naar uit na de bevalling?

img_3129

Op dit moment ben ik 32 weken zwanger, en is het nog minder dan twee maanden tot de uitgerekende datum. Ik geniet nog volop van de bewegingen in mijn buik, maar kijk ook heel erg uit naar de geboorte van ons meisje. Maar waar kijk ik dan naar uit? Ik deel het vandaag met jullie!

  • Dik op nummer één: onze dochter! Oh, wat ben ik nieuwsgierig. Hoe zal ze eruit zien, hoe zal ze ruiken? Hoe zal ze huilen, hoe zal ze klinken? Hoe groot zal ze zijn, hoeveel zal ze wegen? Zal ze haartjes hebben of net als haar papa en mama kaal geboren worden? Zal ze op mij of op manlief lijken? Zal ze ook buiten mijn buik net zo’n druktemaker zijn? Ik kan niet wachten!!
  • Manlief samen met zijn dochter zien. Wat lijkt me dat bijzonder. Met alle bewegingen en schopjes die ook Arian al enige tijd kan voelen, is de zwangerschap natuurlijk ook voor hem een stuk echter geworden. Maar toch merk ik dan het voor mannen anders is als voor vrouwen. Niet gek natuurlijk, zij hebben de baby niet in hun buik zitten. Ik word er door alle bewegingen de hele dag aan herinnerd dat ze er ook bij is. Ik denk dat het voor veel mannen pas écht wordt op het moment dat de kleine ook daadwerkelijk geboren is. En ik ben zo benieuwd hoe dat gaat zijn!
  • Ondanks dat ik het zwanger zijn erg mooi en bijzonder vindt, kijk ik er ook erg naar uit om mijn lichaam weer terug te krijgen. Geen bolle buik meer die redelijk in de weg zit. Makkelijk op kunnen staan van de bank, een stoel of ons bed. Of wat denk  je van niet heel hard zuchten als je iets laat vallen, omdat het eigenlijk verdomd lastig is het weer op te rapen? En weer gewoon normaal mijn sokken en schoenen aan kunnen doen, haha.
  • Sushi! Ja sorry, hij kon natuurlijk niet ontbreken. Mijn lieve schoonbroer maakte heerlijke zwangerschapsproof sushi voor ons, maar ik kan nog steeds niet wachten tot ik weer mag aanvallen op de versies met zalm en tonijn, mmmm. Ik heb manlief al gewaarschuwd dat ik na de geboorte een bezorging sushi verwacht. Als ik er dan nog steeds zin in heb natuurlijk. 🙂
  • En niet alleen de sushi, maar gewoon alles weer kunnen eten. Ondanks dat ik het nog best mee vind vallen wat je niet mag eten, is het toch elke keer weer even nadenken. Vooral uit eten gaan (een van mijn favoriete hobby’s :)) is een stuk minder leuk als je kunt kiezen uit één voorgerecht. Of de chorizo waar ik altijd even van snoep als ik hem snijd om te bakken, of de mix haken schoon likken als ik een cake mix gemaakt heb. Als ik het zo zelf lees, zal het voor de weegschaal misschien fijner zijn als ik dit na de bevalling toch nog even niet doe.
  • Op mijn buik slapen. Ik ben een echte buikslaper, ondanks dat het eigenlijk helemaal niet goed is voor mijn nek, en ik daar dus ook regelmatig last van had. Maar als ik niet kon slapen hoefde ik maar op mijn buik te gaan liggen, en ik was vertrokken. Dit kon bij mij al vrij snel niet meer, in eerste instantie door mijn uitermate gevoelige en gegroeide voorgevel. Daarna door mijn groeiende buik, waardoor het ook niet fijn meer lag. Omdat ik borstvoeding wil gaan geven, zal ik niet meteen terug op mijn buik kunnen gaan liggen, maar ik kijk al uit naar het moment dat het weer comfortabel is.
  • Zoiezo weer ‘gewoon’ kunnen slapen. Omdraaien in bed lijkt op dit moment meer op topsport, en de kussens beginnen ook de overhand te krijgen in bed. Wat zal het heerlijk zijn om niet meer elke keer wakker te worden als ik me omdraai (en ik beweeg veel in mijn slaap!). Ik geloof dat ik dat met liefde inwissel voor het wakker gemaakt worden door onze dochter.
  • Mijn eigen kleding weer aankunnen. Ondanks dat ik veel normale shirtjes nog lange tijd gepast heb, is het toch elke ochtend weer even nadenken en uitzoeken. Ik kan niet zomaar iets uit de kast trekken momenteel. Het lijkt me erg fijn om straks weer wat meer keuze te hebben dan 3 broeken en 4 shirtjes. 🙂
  • Wandelen met ons meisje in onze geweldige kinderwagen. Ik vind de foto’s van trotse moeders achter de kinderwagen die voor de eerste keer buiten komen heerlijk om te zien. Het lijkt me een heel bijzonder moment, en vooral ook heel leuk om de prachtige kinderwagen die al een tijdje klaarstaat te kunnen gebruiken.
  • Dé naam uit kunnen spreken. Het is alweer een paar maanden geleden dat wij de naam voor onze dochter hebben uitgekozen. Ik vind het iets heel bijzonders dat dit tot de geboorte een geheimpje tussen mij en Arian blijft, maar ik ben ook heel benieuwd naar de reacties uit onze omgeving. Hopelijk vinden ze de naam net zo mooi als dat wij hem vinden. 🙂

Waar keek of kijk jij naar uit na de bevalling?
Liefs,
Loes

8 gedachten over “Waar kijk ik naar uit na de bevalling?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.