Zwanger: week 29

fullsizerender-50

Vandaag ben ik alweer 30 weken zwanger. Wauw, dat betekent dat ik alweer op 3/4e van mijn zwangerschap ben! Aankomende week hebben we weer een controle bij de verloskundige, en zullen we ook de bevalling gaan bespreken. Ik ben benieuwd!

Maar, ik kijk eerst weer terug op de afgelopen week. De week waarin ik 29 weken zwanger was. Wat ik de afgelopen weken gemerkt heb, is dat mijn buik echt flink is gaan groeien. Niet alleen aan mijn kleding en natuurlijk het zien ervan, maar ook door mijn huid. Ik merkte het eigenlijk voor het eerst tijdens ons weekendje in Zeeland. We waren wezen zwemmen, en toen we terugkwamen had ik een aantal rode streepjes rondom mijn navel. Het zag eruit alsof ik ergens langs was geschaafd met mijn buik, waardoor de huid kapot was gegaan. Dat kan natuurlijk ook gebeurd zijn, maar ik realiseerde mij ook dat mijn buik op dat moment flink aan het groeien was.

En, wellicht herkenbaar voor anderen, kwam toen de ‘help ik moet echt mijn buik insmeren’ paniek, haha. Natuurlijk heb ik daar vanaf het doen van de zwangerschapstest aan gedacht, en had ik zelfs al een crème aangeschaft. Maar ja, dan heb je nog geen buik, waardoor ik er ook niet aan dacht te smeren. Vanaf dat moment is dat direct omgeslagen. Ik smeer mijn buik elke dag in, en een keertje extra na het douchen. Toch merk ik dat mijn huid, vooral rondom mijn navel, gewoon een stuk gevoeliger is geworden. Ik vind het ook niet gek met de groeispurt van mijn buik de afgelopen weken, dus is de buik crème inmiddels mijn nieuwe beste vriend geworden.

Afgelopen week heb ik ook gemerkt, dat ik een stuk meer moet plassen. Natuurlijk ook niet zo gek met die groeiende buik. Aan het begin van de week moest ik er elke nacht wel een keer uit. Ik weet dat dit tegenover vele anderen nog helemaal niks is, dus ben ik er ook erg blij mee dat dit niet vijf keer per nacht is. Maar toch kwam het eruit moeten om te plassen, en daardoor klaarwakker zijn en niet meer kunnen slapen, mijn gemoedstoestand niet echt ten goede. Ik heb de rest van de week dus maar iets geprobeerd, en ’s avonds na het eten niks meer gedronken. En dat helpt, voor nu in ieder geval nog! Ik drink de hele dag door meer dan genoeg, zodat ik zeker genoeg drink en daardoor ’s avonds niet meer hoef te drinken. Op die manier kan ik ’s nachts nog heerlijk slapen, en moet ik alleen ’s ochtends bij het wakker worden er meteen uit. Maar dat is een stuk beter dan 02.00, 03.00 of 04.00 uur ’s nachts. 🙂

Dat ons meisje mijn blaas wel goed heeft gevonden, merkte ik afgelopen week in de supermarkt. Ik was nog naar het toilet geweest voordat we gingen, maar terwijl we rondliepen in de supermarkt besloot de kleine in mijn buik mijn blaas even als boksbal te gebruiken. Dit was de eerste keer dat ik dacht; oh nee. Met flink knijpen en snel boodschappen doen heb ik het tot de wc thuis gered, maar achteraf moet ik er wel flink om lachen.

week-29

Ondanks het er ’s nachts niet uit hoeven om te plassen, is het slapen voor mijn gevoel toch wel heel anders de afgelopen weken. Afgelopen week had ik weer een paar grappige voorbeelden. Ik lag ’s avonds heerlijk te slapen, en de kramp schoot in mijn tenen. Dit heb ik vaker, waarbij ik elke keer langs het bed ga staan zodat de kramp zo snel mogelijk weggaat. Afgelopen week werd ik een keer wakker dat ik al naast het bed stond, en ben ik dus onbewust slapend langs het bed gaan staan doordat ik de kramp voelde. Dit heb ik echt nog nooit gehad!

Ook werd ik ’s ochtends een keer wakker, waarbij ik me vaag herinnerde dat ik Arian iets gevraagd had. Wederom meer slapend als wakker heb ik me omgedraaid en hem iets gevraagd, maar wat ik had gevraagd kon ik me echt niet herinneren. Voor mijn gevoel had ik net zo goed kunnen vragen of Sinterklaas echt bestaat.. Het bleek de vraag te zijn of er nog licht aanstond, omdat ik licht door het raam boven onze deur zag (het was helemaal donker, haha).

Al met al weer een prima week, met een buik en een meisje die flink aan het groeien zijn. 🙂

Liefs,
Loes

Deze week plaatste ik ook weer een aantal zwangerschaps- en baby gerelateerde blogs.
Werkende mama, wat is ons plan? Over onze werk- en opvang plannen als mijn zwangerschapsverlof voorbij is.
Bakerpraatjes – jongen of meisje? Welke bakerpraatjes kloppen bij mijn zwangerschap?
Zwanger en eten tijdens de kerst. Deze kerst ben ik voor het eerst zwanger! Hoe doen wij dat dit jaar met al die heerlijke kerstdiners en wat ik niet mag eten?

2 gedachten over “Zwanger: week 29”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.