Bakerpraatjes – jongen of meisje?

img_7900-2

Inmiddels weten wij alweer zo’n drie maanden dat wij een meisje verwachten, en over maximaal drie maanden zal onze dochter geboren gaan worden. Omdat je veel hoort over bakerpraatjes met betrekking tot het geslacht van de baby, leek het mij leuk om er een aantal op te zoeken, en te kijken wat wel en niet klopt in ons geval.

De Chinese geslachtskalender
Deze geslachtskalender had ik ook al voor onze gender reveal party opgezocht. Ik zag hem meerdere keren voorbij komen, en was erg benieuwd wat deze bij ons zou voorspellen. En deze kalender heeft bij ons gelijk, hier kwam namelijk een meisje uit.

Vorm buik
Een buik die recht naar voren steekt zou wijzen op een jongen, op alle fronten wat voller worden zou wijzen op een meisje. Tot nu toe zitten mijn extra kilo’s echt aan mijn buik (en borsten ;)) en krijg ik de opmerkingen dat je aan de achterkant niet ziet dat ik zwanger ben. Dat zou wijzen op een jongen. Deze klopt dus niet!

Hoog of laag dragen
Als je hoog draagt zou je een meisje verwachten, draag je je baby meer richting je bekken, dan zou je een jongen verwachten. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar voor mijn gevoel is mijn buik vrij snel hoog gaan zitten. Op het moment dat mijn buik echt begon te groeien, kwam hij ook direct een stuk hoger te zitten. Deze dan dan ook moeten kloppen!

Gevoelige navel
Heb je een gevoelige navel? Dan krijg je een meisje. Heb je nergens last van? Dan wordt het een jongetje. Had je mij deze een maandje geleden laten lezen, dan zou ik gezegd hebben dat hij niet klopt. Maar sinds een paar weken is de huid rondom mijn navel heel erg gevoelig. Niet mijn navel zelf, maar de huid eromheen. Ervan uitgaande dat ze hiermee ook de navel bedoelen, zou deze inderdaad kloppen. Maar dat is dus wel pas sinds ik de 27 zwangerschap gepasseerd ben, waardoor ik het gevoel heb dat dit ook door mijn flink groeiende buik kan komen. ­čÖé

Sinaasappelsap
Trek in sinaasappelsap? Dan krijg je een meisje. Gruwel je ervan? Jongen. Nou is het bij mij nooit sinaasappelsap geweest, maar de eerste weken heb ik wel z├│veel sinaasappels gegeten. Ik had er echt constant zin in, en at er gemiddeld wel een stuk of 4 per dag. Dus, telt dat ook? Dan klopt het namelijk. Overigens is de sinaasappel liefde wat bekoelt sinds een paar weken, gezien het mijn maagzuur alleen maar erger maakt.

Broers en zussen
Als papa en mama veel zussen hebben zou je een jongen krijgen, als je veel broers hebt dan zou het een meisje worden. Nu hebben manlief en ik samen 3 zussen en 2 broertjes. Veel zou ik het niet willen noemen, maar de zussen zijn dus wel in de meerderheid aanwezig. Dat zou betekenen dat we een jongen krijgen, wat dus niet klopt. Overigens vind ik dit wel een bijzonder bakerpraatje..

Ouder en jonger
Hetzelfde geldt voor deze. Als de moeder ouder is dan de vader, dan wordt de eerste een meisje. Is de vader ouder, dan een jongen. Manlief is ongeveer anderhalf jaar ouder dan mij, dus zou ons eerste kindje een jongen worden. Klopt dus niet.

Vermoeidheid
Eentje van onze Oosterburen. Volgens een Duits bakerpraatje ben je in verwachting van een meisje als je veel slaap hebt tijdens de zwangerschap. Geen last van slaperigheid of juist minder, dan verwacht je een jongen. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, ben ik tot een week of 20 flink moe geweest en begint het nu weer terug te komen. Deze zou bij ons dan
ook zeker kloppen!

Linker- of rechterzij
Slaap je voornamelijk op je rechterzij? Een meisje. Slaap je liever op je linkerzij? Een jongen. Voor ik zwanger raakte lag ik al voornamelijk op mijn linkerzij te slapen. Nou moet ik erbij zeggen dat ik ook aan de linkerkant van het bed slaap, en als ik op mijn rechterzij lig vaak een hijgende manlief in mijn gezicht heb. Dus wellicht dat daar mijn voorkeurshouding ook vandaan komt, haha. Maar hoe dan ook, deze klopt dus niet.

Eten
Constant trek in zoete dingen, dan is het waarschijnlijk een meisje. Zin in vreemde combinaties, dan is het een jongen. Nu ben ik altijd al wel een zoetekauw geweest, maar klopt het bij mij wel dat ik tot nu toe heel veel zin heb in zoetigheid. Een periode zijn het snoepjes geweest, hoe zoeter hoe beter. Inmiddels zijn het vooral koekjes in alle soorten en maten. Deze zou dan ook wel kloppen.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden. Zo zou je bij een meisje veel meer last hebben van misselijkheid en zou je bij een meisje meer last hebben van┬ápukkels. En ja, ook ik ben misselijk geweest en heb ineens meer pukkels/puisten, voornamelijk op mijn rug en decollet├ę.
Van bovenstaande bakerpraatjes klopt het bij mij een beetje 50/50. Ik denk dan ook niet dat deze bakerpraatjes echt kunnen helpen bij het voorspellen van het geslacht, maar het is leuk om naar te kijken.

Kloppen/klopten enkele van de bakerpraatjes bij jouw zwangerschap?
Liefs,
Loes

3 gedachten over “Bakerpraatjes – jongen of meisje?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.