Zwanger: week 28

echo-28-weken-blog

Vandaag ben ik alweer 29 weken zwanger. Ik vertel jullie weer graag wat over mijn zwangerschap en afgelopen week!

Zoals jullie vorige week al konden lezen, hadden we zaterdag weer een afspraak bij de verloskundige. De laatste keer was zo’n 3,5 week geleden, dus ik vond het fijn om weer even langs te kunnen gaan en te kijken of alles goed gaat. Niet dat ik dacht dat het niet goed zou zijn, maar het is toch altijd fijn als dat even gecontroleerd wordt en je de bevestiging krijgt. 🙂

We troffen dit keer een nieuwe verloskundige, die nu tijdelijk als invalster werkt bij onze praktijk. Gelukkig een hele leuke en spontane meid, waarbij ik me ook meteen weer op mijn gemak voelde. Vanaf januari zal onze verloskundigenpraktijk gaan fuseren met een andere praktijk in het dorp, waardoor we van drie verloskundigen naar zes verloskundigen zullen gaan. Voor ons geen probleem verder, de grote veranderingen binnen de praktijk buiten de andere verloskundigen zullen wij grotendeels niet mee gaan krijgen. Die zijn meer belangrijk voor de periode vroeger in de zwangerschap. We hebben wel de mogelijkheid om de laatste controle’s in te plannen bij de, voor ons, drie nieuwe verloskundigen, zodat we die ook een keer gezien hebben voor de bevalling. Maar daar hoeven we ons pas vanaf januari mee bezig te gaan houden, en ik weet zeker dat het stuk voor stuk top dames zullen zijn.

Maar goed, terug naar de afspraak. Bloeddruk werd weer opgemeten, en ik mocht weer op de weegschaal gaan staan. Toch grappig dat er een kilo verschil zitten tussen mijn eigen weegmoment ’s ochtends om 08.17 uur en het weegmoment daar om 10.20 uur. Het echo apparaat werd aangezet, en we zagen na twee maanden ons prachtige meisje weer. Ze lag met haar hoofd tussen mijn bekken, haar rug aan de linkerkant van mijn buik en haar voetjes aan de rechter(boven)kant. Dat haar voetjes daar liggen had ik zelf ook al gemerkt, haha. Ze liet ons eerst het hartje horen, wat weer sterk en regelmatig klopte.

Deze echo was ingepland als groei echo, dus na het luisteren naar het hartje begon de verloskundige verschillende dingen op te meten. Eerst de doorsnede van  het hoofdje, daarna de doorsnede van het buikje, en daarna de lengte van een bovenbeentje. Na een enerverende 20 weken echo, werkte ons meisje dit keer goed mee en waren de metingen snel gedaan. Gelukkig zag alles er helemaal goed uit! Tijdens de echo legde de verloskundige ook veel uit, wat ik zeker kan waarderen. Toch leuk om hier meer over te leren en te weten te komen.

De metingen waren perfect gemiddeld, haha. Op het moment van de echo was ik 28 weken en 1 dag zwanger, en daar kwamen de metingen ook op uit. Fijn om te horen dat alles goed gaat en haar groei mooi op schema ligt! Na de metingen probeerde de verloskundige nog een kleine fotoshoot te doen en een mooie echofoto van het profiel van haar gezichtje te maken, maar hiervoor werkte ons meisje toch wat minder goed mee. Na wat gepor draaide ze zelfs demonstratief helemaal weg van het echo apparaat, haha. Ach, ik was alweer super blij met de echo foto die ik ook bovenaan deze blog heb gezet. Overigens ligt ze geen bellen te blazen, zoals een aantal mensen in onze omgeving dachten, maar is dat de navelstreng. Grappig om daar zo de doorsnede van te zien!

week-28

Aan het einde van de afspraak kreeg ik ook nog een verwijsbrief mee om bloed te laten prikken. Niks bijzonders, als ik het goed begreep om het ijzergehalte nog een keer te controleren, en een (niet nuchtere) glucose test. Op woensdag ben ik direct bloed gaan laten prikken, er hoefden maar twee buisjes afgenomen te worden, dus ik stond zo weer buiten. Nu even de uitslag afwachten.

We zijn helemaal blij met deze goede groei echo, heel fijn om te weten dat ons meisje het zo goed doet! Nu op naar de volgende afspraak aan het einde van het jaar, waarbij we ook meer informatie krijgen over de bevalling en deze gaan bespreken. Ik ben benieuwd!

 Liefs,
Loes

Deze week plaatste ik ook weer een aantal zwangerschaps- en baby gerelateerde blogs.
Zwangerschapscursus – doen of niet? Over mijn zoektocht naar een zwangerschapscursus, en of ik deze nu nog een wil gaan beginnen of niet.
Mijn tweede trimester in buik foto’s. Al mijn buikfoto’s van week 14 tot en met week 27 op een rij!
28 weken – het derde trimester. Over de start van mijn derde trimester en alles wat daar voor mij bij komt kijken.

2 gedachten over “Zwanger: week 28”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.