Zwanger: week 27

img_1112

Het is vrijdag 09 december, en vandaag ben ik alweer 28 weken zwanger. Het is alweer de laatste maand van dit jaar, wat betekent dat 2017 steeds dichterbij komt. En mijn uitgerekende datum van 03 maart 2017 dus ook. Mijn Ouders van Nu app geeft aan dat het nog 84 dagen is tot de uitgerekende datum, wat komt het toch dichtbij! Uiteraard kijk ik er héél erg naar uit, maar soms overvalt het ‘oh god’ gevoel me ook wel een beetje. Het is nu echt geen ver van mijn bed show meer, maar komt de dag dat ons meisje geboren zal gaan worden echt steeds dichterbij.

Deze week kreeg ik van de postbezorger ook weer even een friendly reminder: het kraampakket van de zorgverzekering werd bezorgd. Ik heb wel eens leukere pakketten ontvangen, haha. Maar het is natuurlijk heel fijn dat het toegestuurd wordt, en voor nu wordt de doos nog mooi even uit het zicht opgeborgen. 🙂

Zoals jullie in mijn plog van afgelopen maandag konden zien, waren wij afgelopen weekend samen een weekendje naar zee. Wat was het heerlijk om even samen weg te zijn en lekker uit te waaien! Wat begon met het idee om een lekker rustig weekendje samen te hebben, eindigde in zaterdag zo’n 11 kilometer en zondag zo’n 9 kilometer wandelen. En ondanks dat dat goed ging en heel fijn was, liet mijn lichaam zondagavond toch merken dat het iets te veel was geweest. Ik had voor het eerst echte harde buiken. Eerder heb ik wel eens het idee gehad een harde buik te hebben, maar was dat toch onze dochter die zichzelf flink aan de buitenkant van mijn buik aan het nestelen was. Gelukkig konden we het ’s avonds rustig aan doen, en heb ik ook de volgende dagen even wat rustiger aan gedaan. Voor zover het relax weekend, haha.

Maandag was het natuurlijk 05 december, en vierden ook wij Sinterklaas. Was zondag de schoonouders Sinterklaas al stiekem langs geweest om ons meisje flink te verwennen, ging dit maandag bij mijn ouders thuis ook nog rustig even door. Ik had zelf ook wat baby-gerelateerde spulletjes gevraagd (een boxkleed, een zitje voor in bad, wat decoratie voor in de babykamer), maar kregen we ook nog wat extra’s voor ons meisje. Het lag zelfs geadresseerd aan ‘Baby Saar’ tussen de cadeautjes. 🙂

Baby Saar komt overigens van de bijnaam die wij direct gebruikten voor het (toen nog) celletje in mijn buik: Balthazar. Manlief kwam er mee, en hij bleef bij ons allebei hangen. Tot en met 16 weken werd dan ook regelmatig gevraagd hoe het ging met baby Balthazar. Met 16 weken bleek onze kleine een meisje te zijn, en was Balthazar niet meer een hele goede ‘werknaam’, haha. In eerste instantie switchten we naar BalthaSaar, wat de laatste weken maar is afgekort naar Saar. Dus: baby Saar. Mijn neefje van 5 deelde alle cadeautjes uit, maar snapte niet zo goed waar die cadeautjes heen moesten. Toen mijn moeder uitlegde voor wie het cadeautje was, zei hij verrast: hij heeft al een naam! Geweldig.

Op dit moment begin ik al goed te merken dat ons meisje steeds wat minder ruimte heeft in mijn buik. Ze heeft inmiddels ook mijn blaas gevonden om lekker mee te knuffelen. Gelukkig valt het nog mee, en hoef ik alleen nog maar overdag af en toe wat sneller naar de wc te lopen. Tot nu toe laat ze mijn blaas ’s nachts nog wel met rust. Neemt niet weg dat de nachten niet regelmatig onderbroken worden, maar dat heeft nog steeds voornamelijk te maken met het draaien in bed. Gelukkig hoef ik er over het algemeen echt pas in de ochtend uit om naar het toilet te gaan.

week-27

Morgen hebben we weer een controle bij de verloskundige, inclusief echo. Ik ben heel benieuwd en vind het ook wel weer een beetje spannend. Maar daar lezen jullie volgende week alles over!

Liefs,
Loes

Deze week plaatste ik ook weer een aantal zwangerschaps- en baby gerelateerde blogs.
– Mijn baby wishlist: welke baby gerelateerde spullen zou nog ik graag willen?
Wordt dit ons geboortekaartje? Een aantal voorbeelden van de geboortekaartjes die onze top 4 net niet gehaald hebben.
Gaat jouw man mee naar elke afspraak bij de verloskundige?! Over de verbaasde reactie die ik kreeg dat mijn man ook meegaat naar de standaard controles.

7 gedachten over “Zwanger: week 27”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.