Mijn to do lijst tot de bevalling

img_0443

Op het moment dat deze post online komt, ben ik bijna 26 weken zwanger en is het nog 100 dagen tot de uitgerekende datum. 100 dagen.. Ik weet niet waarom, maar het lijkt allemaal een heel stuk dichterbij te klinken. Eigenlijk heb ik dat gevoel al een stuk sterker sinds ik de 20 weken gepasseerd bent. Ineens ben je over de helft van de zwangerschap en komt die bevalling toch echt steeds dichterbij. Je moet nu echt na gaan denken over de bevalling, die babykamer moet er nu toch echt gaan komen, en ook de verdere to do lijst moet kleiner gaan worden.

Maar oké, 100 dagen en dus nog een goede 14 weken tot de uitgerekende datum. Doordat ik met 34 weken ook officieel zwangerschapsverlof zal hebben, is het tot die datum zelfs nog maar 8 weken. Zoiezo vind ik december met alle feestdagen een maand die altijd snel voorbij gaat. En na december, dan is het nog maar twee maanden tot de uitgerekende datum. De tijd gaat gewoon echt heel snel, en door de decembermaand denk ik dat deze laatste maanden nóg veel sneller zullen gaan.

Met dit in mijn achterhoofd, leek het mij leuk om een lijstje te maken van wat ik allemaal nog graag wil doen voor de uitgerekende datum. En sommige dingen hiervan móeten eigenlijk ook nog gebeuren. Kijken jullie mee naar mijn lijstje?

– Geboortekaartje uitzoeken
– De enveloppen hiervoor bestellen en alvast schrijven
– De babykamer helemaal klaar maken
– De vlucht tas inpakken
– Zorgen dat ons trouwboekje tevoorschijn komt en op een logische plek ligt
– Een zwangerschap shoot plannen
– Ook alvast de mogelijkheden bekijken voor een newborn shoot
– Een weekendje weg samen met manlief (deze is al geboekt!)
– Alle baby spullen en kleertjes wassen
– Bedenken of we kraamvisite of een kraamfeest willen
– Bevallingsplan opstellen
– Een rondleiding over de kraamsuites in het ziekenhuis bezoeken (tussen de 32 en 37 weken)
– Aanmelden voor een zwangerschapscursus
– Eerste pakje voor ons meisje uitzoeken
– Een geboortebord maken samen met manlief
– Zorgverzekering uitzoeken
– Voorraadkast aanvullen (inclusief beschuiten en muisjes)
– Bedklossen + bed klaarmaken voor breken vliezen

Ik ga ervanuit dat ik vast nog wel te maken krijg met een flinke nesteldrang, dus de schoonmaakdingen zullen dan vast en zeker nog gedaan worden. Ik wil zoiezo de kasten beneden en op zolder uitzoeken, schoonmaken en logisch herindelen. Maar die drang zal vast nog wel komen. 😉

Missen jullie nog iets op mijn to do lijstje? Iets wat ik nu vergeet en niet aan denk? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Loes

Eén gedachte over “Mijn to do lijst tot de bevalling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.