Zwanger: week 21

fullsizerender-10

Deze week was een fijne week. Vanaf de 21 weken zwangerschap begin ik te merken dat ik nu echt over de ergste vermoeidheid heen ben. In een eerdere update gaf ik al aan nog erg moe te zijn, en zelf dacht dat dit een combinatie was van mijn zwangerschap en mijn persoonlijke situatie. Het lijkt nu gelukkig wel echt een stuk minder te worden, waardoor ik geloof dat het toch nog een groot deel zwangerschapsgerelateerd was, en ik hier gewoon wat langer dan anderen last van had. Deze week slaap ik ’s nachts helaas ook wel een stuk slechter, ik word een stuk vaker wakker en moet er uit om te plassen. De ochtenden zijn deze week dan ook niet mijn beste momenten, haha. Ik merk dat ik echt even nodig heb om wakker te worden en op te starten. Gelukkig gaat het overdag redelijk goed, en val ik ’s avonds wel goed en op tijd in slaap.

Deze week begin ik de beweeglijkheid en drukte van ons meisje ook wat meer te merken. Waren de schopjes eerst nog beperkt tot ’s ochtends en ’s avonds, inmiddels laat ze de hele dag haar aanwezigheid duidelijk merken. Op de flinke trappen die ik af en toe krijg na, vind ik het vooral heel erg gezellig en geniet ik volop van de beweging in mijn buik.

In het weekend dat ik 21 weken zwanger ben zijn we weer op pad geweest voor wat baby shopping, zoals jullie ook in mijn eerste weekend plog voorbij hebben zien komen. We kunnen gelukkig goed slagen voor een aantal grotere dingen! We kopen een ledikantje plus het bijbehorende matrasje en twee hoeslakens. Ook schaffen we een Maxi Cosi aan, een campingbedje en een Stokke buik en rug drager. Allemaal dingen die we weer af kunnen strepen van ons lijstje! We worden erg fijn en goed geholpen bij de Baby-Dump in Eindhoven, en zijn hier dan ook erg tevreden over. Als wij zijn shoppen zijn er nog verschillende acties, waardoor we van alles bij onze aankopen krijgen. We krijgen een hoes voor over de draagzak, een spiegel voor in de auto, een hoeslaken voor bij het campingbedje en een matrasbeschermer. Allemaal handige dingen, en ik ben vooral benieuwd of de spiegel voor in de auto ons goed gaat bevallen. Deze maak je vast aan de rugleuning van de achterkant, zodat je tijdens het rijden via de binnenspiegel ook in de Maxi Cosi kunt kijken. Toevallig hebben twee vriendinnen deze apart van elkaar ook aangeraden, dus dat zijn leuke dingen om bij de toch al noodzakelijke aankopen te krijgen. 🙂

Tot afgelopen week had ik eigenlijk nog geen moeite met het aantrekken van mijn gewone kleding. Ik had wel al een paar weken zwangerschapsbroeken aan, maar mijn shirtjes zijn gewoon nog mijn eigen kleding en geen zwangerschapsshirtjes. Deze week merkte ik voor het eerst dat mijn buik echt begint te groeien, ik trek zoals elke ochtend een shirtje uit de kast, voor een outfit die ik onder de douche heb bedacht, haha. Alleen het shirt is écht veel te kort geworden, ondanks mijn hemd eronder kan het echt niet meer. Ik mag er dus rekening mee gaan houden dat ik niet zomaar meer alles uit mijn kast kan trekken. Gelukkig zijn er nog voldoende shirtjes die lang genoeg zijn en ik wel aankan, al zal ik zo snel mogelijk mijn kast een keer uit gaan zoeken zodat duidelijk is wat ik nu nog kan dragen en wat niet. Ook bestel ik bij de HEMA twee extra lange longsleeves, hopelijk passen deze mooi en kunnen ze nog even mee.

Deze week hebben we ook een controle bij de verloskundige. Een standaard controle, mijn bloeddruk wordt opgemeten (die is helemaal goed), ik word gewogen (slik) en we luisteren naar de hartslag van ons meisje. Ook die is gelukkig helemaal goed. De verloskundige voelt mijn baarmoeder ook al boven mijn navel liggen, dat verklaart voor mij dan weer de schopjes die ik de laatste dagen ineens ook een stuk hoger voel.

week-21

Al met al dus een fijne week, waarvan ik hoop er nog veel meer te krijgen!

Cravings: sinaasappels (ja nog steeds!) en kaas.
Liefs,
Loes

4 gedachten over “Zwanger: week 21”

  1. Wat heerlijk dat nu de ergste moeheid achter de rug is. Dat had ik inderdaad ook zo na ongeveer de 20 weken. En de buik en rugdrager van Stokke hebben wij ook, echt een heel groot succes!

    1. Grappig eigenlijk he, dat het voor iedereen anders is hoe lang die vermoeidheid blijft, maar als je erover vertelt er toch stiekem best wat zijn die er ook langere tijd last van hadden. Is die vermoeidheid bij jou tegen het einde van de zwangerschap wel weer teruggekomen? Fijn om te lezen dat jullie zo blij zijn met de Stokke drager! Hopelijk een goede aankoop geweest :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.