Zwanger: week 19 en 20

img_9008-1
20 weken zwanger.

Na een heerlijk weekend in Sofia, waar jullie in mijn vorige zwangerschapsupdate ook meer over hebben gelezen, is het tijd voor de 20-weken echo! Deze echo staat op de dag gepland dat ik precies 19 weken zwanger ben. Ondanks dat ik er naar uitkijk onze kleine weer even te kunnen zien, vind ik deze echo toch wel erg spannend. Dit is toch dé echo waarin de baby van onder tot boven bekeken wordt, en gekeken wordt of alles goed is. Ook zijn we heel erg benieuwd of de verloskundige kan bevestigen dat we echt een meisje zullen krijgen!

We hebben de afspraak al om 08.00 uur in de ochtend. Na het opmeten van de bloeddruk en mezelf wegen op de aanwezige weegschaal, gaat direct het echo apparaat aan. Alles wordt gecontroleerd en ziet er gelukkig helemaal goed uit. Alleen blijkt onze kleine druktemaker, ook écht een gigantische druktemaker te zijn. Zelfs de verloskundige geeft aan dat dit toch wel heel erg druk is. De verloskundige heeft hierdoor soms echt moeite bepaalde beelden vast te leggen, waardoor het allemaal wat langer duurt. Ik vind het geen probleem hoor, heerlijk om nóg wat langer te mogen kijken. Aan het einde van de echo zet de verloskundige nog het 3D apparaat aan, en krijgen we een 3D foto van het gezichtje van ons meisje. Fantastisch! Bij anderen was ik nooit zo’n fan van 3D foto’s, ik vond het altijd maar een beetje freaky. Maar nu het je eigen kindje is… smelt!

We gaan dus met een gerust hart de 19e week van mijn zwangerschap in. Na onze gender reveal hebben we al wat namen besproken, en nadat bevestigd is dat onze kleine echt een meisje is, weten we dus eigenlijk ook direct de naam die we haar willen geven. Heel leuk om haar nu samen bij haar naam te kunnen noemen. Over de zoektocht naar de naam schrijf ik snel nog een apart stuk.

In dat weekend gaan we op bezoek bij de eerste babywinkel, en bekijken een aantal van de kinderwagens die ze daar hebben staan. Ik ben zelf fan van de Joolz kinderwagens, en ook Arian kan zich hier gelukkig in vinden. Als we thuis zijn ga ik op internet nog wat meer op zoek naar de Joolz kinderwagens, en kom een leuke deal tegen. Die kan ik niet voorbij laten gaan, dus we besluiten de kinderwagen direct te bestellen. Weer iets om af te strepen van het to do lijstje!

In deze week zie ik ook voor het eerst de kleine aan de buitenkant van mijn buik bewegen. In de avond is ze heel erg druk, en als ik op een gegeven moment op mijn zij ga liggen zie ik mijn buik bij de harde schopjes mee bewegen. Wat leuk om te zien! In deze weken geniet ik zoiezo heel erg van alle bewegingen en schopjes in mijn buik. Het is zo’n bijzonder gevoel en een bijzondere gedachte dat dat ons kindje in mijn buik is. Ik heb al veel gehoord dat het verder in de zwangerschap wat minder comfortabel zal zijn, dus ik geniet nu nog maar extra van de bewegingen!

           week-19 week-20

In de baby winkel vinden we ook een ledikantje waar we tevreden over zijn, en we willen gaan aanschaffen. De commode blijkt een stuk lastiger. We vinden hem of niet mooi (ik vooral), of de kwaliteit niet goed (Arian vooral) of veel te duur. Daarnaar zullen we dus nog even verder moeten zoeken! Gelukkig zijn we op tijd begonnen met onze zoektocht, en hebben we nog genoeg tijd. We kopen deze week wel gordijnen voor op de babykamer, we kwamen precies de kleur roze die ik voor ogen had tegen.

Deze week heb ik in de avond een etentje met vriendinnen. Inmiddels heb ik gemerkt dat ons meisje vooral in de avond erg druk is, en als ik na het eten rustig blijf zitten je het vaak ook vanaf de buitenkant goed kunt voelen. Ik waarschuw mijn vriendinnen dus ook dat ze niet moeten schrikken als ik ineens hun hand pak en op mijn buik leg, haha. En ja, twee vriendinnen kunnen het die avond ook voelen! Dit zijn de eersten die het voelen na Arian, erg leuk om zo ook te kunnen delen.

Ook kom ik deze week in de constante honger fase! Vaak wordt ik ’s ochtends al met een rommelende maag wakker, en kan ik de. hele. dag. eten. Gelukkig valt het gewicht wat ik ben aangekomen tot nu toe nog mee, zodat ik me er niet te druk over maak en er gewoon aan toegeef. Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk gezonde keuzes te maken, maar degenen die mij ook op Instagram volgen hebben de foto’s van taartjes en appelflappen ook al voorbij zien komen. 😉

Mijn cravings deze weken: sinaasappels en winegums.

Liefs,
Loes

3 gedachten over “Zwanger: week 19 en 20”

    1. Ja, ik vind het ook heel fijn! Zodra we wisten dat het een meisje is, de schopjes begonnen én de 20 weken echo goed was werd het allemaal een stuk realistischer en kon ik er voor mijn gevoel echt van gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.