Zwanger: Gender Reveal Party

img_7831

Al vrij snel na de eerste goede echo kwam bij onszelf de vraag: willen we het geslacht weten? Eigenlijk was het voor onszelf al vrij snel duidelijk dat we het geslacht van onze kleine inderdaad al graag vooraf wilden weten. Maar daarop volgde eigenlijk vrijwel direct de volgende vraag: willen we het ook tegen iedereen gaan vertellen?
Voor mij was één ding ook snel duidelijk. Als we tegen iedereen zouden vertellen dat wíj het weten, dan wil ik het geslacht ook kunnen vertellen. De andere mogelijkheid zou dan zijn om tegen anderen te vertellen dat ook wij het niet weten, terwijl we het dan zelf dus wel weten. Met deze twee opties gaf mijn man al snel aan, dat hij het dan liever wel gewoon tegen iedereen vertelde. Prima, maar dan wilde ik er wel iets speciaals van maken.
En zo kwamen we uit op een ‘gender reveal party’.

Op vrijdagochtend hadden we de geslachtsbepalende echo bij onze verloskundigenpraktijk. Natuurlijk wilden we het liefst zo snel mogelijk de party kunnen plannen, zodat we niet te lang nieuwsgierig hoefden te blijven. Dat is nog een heel geregel met een hoop broers, zussen, ouders en een paar vriendinnen. 🙂 Maar gelukkig kon iedereen in de avond de dag na de echo, dus was de datum snel geprikt!
Ik heb direct contact opgenomen met een bakster bij ons in de buurt, Agnese van Taart en Dolci in Eindhoven. Zij reageerde erg enthousiast en wilde graag de taart voor ons maken! Ik mailde een paar foto’s en ideetjes door van wat ik mooi vond, zodat zij ermee aan de slag kon gaan. Ook nam ik contact op met de verloskundigenpraktijk, en kon met hen afspreken dat de verloskundige het geslacht naar de bakster zou mailen na de afspraak. Spannend!

Tijdens de afspraak bij de verloskundige maakt onze kleine het nog wel even extra spannend. De navelstreng ligt précies voor het geslacht. Zul je altijd zien, haha! De verloskundige moet goed haar best doen, maar denkt het uiteindelijk gezien te hebben. Er kan dus een taart gemaakt worden.

img_7811  img_7819

Thuis ben ik zelf flink aan de slag gegaan om er met versieringen een roze en blauw paradijsje van te maken. En dat was goed gelukt! Het zag er met de versieringen en ballonnen erg leuk uit. Ook heb ik blauwe snorretjes en roze hartjes uitgeknipt en op kleine knijpertjes gedaan, zodat iedereen bij binnenkomst kon raden welk geslacht ze zouden denken. ’s Middags hebben we ook de prachtige taart op kunnen halen, waar we super blij mee zijn.

Op het moment dat iedereen er is, komt het spannendste moment. We gaan de taart aansnijden! Zoals je op de foto hieronder ziet, hebben we na de eerste keer snijden geprobeerd heel goed te kijken of er al wat blauw of roze aan het mes zat, haha.

2

Uiteindelijk snijdt Arian er een mooie punt uit en is het niet te missen:

img_7847-2

We krijgen een meisje!
Ondanks dat het ons absoluut niets uitmaakte, en een zoon of een dochter allebei super leuk zouden zijn geweest, is dit moment toch wel heel bijzonder. Onze familie en vrienden reageren super enthousiast, wat geweldig om dit zo te kunnen delen. Uiteraard hadden ze nét zo enthousiast gereageerd als de binnenkant van de taart blauw was, haha. Ook maakt het het voor mijn gevoel op de een of andere manier een stuk ‘echter’ nu we het geslacht van de kleine weten. We krijgen een dochter!

Wisten jullie het geslacht ook al tijdens de zwangerschap?
Liefs,
Loes

12 gedachten over “Zwanger: Gender Reveal Party”

  1. Wat een mooie taart en leuk om te delen zo’n moment! Gefeliciteerd!
    Wij wisten het ook tijdens de zwangerschap en we vertelden het persoonlijk aan onze dierbaren. Via Facebook deelden we een foto van twee beschuitjes met roze muisjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.