Zwanger: week 15 tot en met 18

15 weken.JPG
15 weken zwanger in Eindhoven.

Zoals ik in mijn vorige zwangerschapsupdate al aangaf, heb ik in week 15 wederom een echo. Bij de verloskundigenpraktijk hing informatie over een oefenecho waarvoor je je kon aanmelden bij de Fontys, zodat de scholieren daar een kans krijgen om echo’s te oefenen. Ik vind het alleen maar erg leuk om een kijkje in mijn buik te mogen nemen, en meldt me hier dan ook graag voor aan. Kort geleden krijg ik een telefoontje of ik in week 15 een keertje langs kan komen, en dat doe ik dan ook graag!

Aangezien Arian deze week in de Verenigde Staten is voor zijn werk, kan hij helaas niet mee. Hij vindt dit natuurlijk heel erg jammer, maar mijn moeder gaat graag in zijn plaats mee. De echo duurt een uur, en ook tijdens dit uur is weer duidelijk te zien dat er echt een kleine druktemaker in mijn buik zit. De twee meiden zetten vaak het echo apparaat even stil om wat beter te kunnen kijken, en het is elke keer weer de vraag hoe de kleine nu weer ligt als het apparaat weer aangezet wordt, haha. Heel leuk om ook zo’n echo mee te maken!

Bij 16 weken zwangerschap mogen we weer terug naar de verloskundigenpraktijk, en hebben we een geslachtsbepalende echo. We besluiten om de verloskundige ons het geslacht niet direct te laten vertellen, maar er samen met onze familie en vrienden achter te komen door middel van een heuse ‘gender reveal cake’. Hier wil ik graag een aparte post over schrijven, die volgt dan ook snel!

week-15 week-16

Als ik een dikke 17 weken zwanger ben, voel ik de kleine voor het eerst. Wauw! Ik denk dat dit wel het meest bijzondere gevoel moet zijn. Uiteraard ben ik er in eerste instantie niet zeker van of ik ook daadwerkelijk de baby voel, maar hoe verder de week gaat, hoe meer dit bevestigd wordt. Ik voel het steeds vaker, en vooral als ik ’s ochtends of ’s avonds rustig op bed of op de bank lig. De eerste keren voelt het voor mij echt al als schopjes, later herken ik ook de plopjes, zoals ik het vaak beschreven zie worden.

Als ik 18 weken zwanger ben, gaan mijn man en ik samen een heerlijk weekend naar Sofia in Bulgarije. Hier heb je eerder al over kunnen lezen (deel I en deel II). Dit is een heerlijk weekend en buiten de vermoeidheid om, voel ik me goed. Gelukkig is het vakantie, dus nemen we ook lekker de tijd om te relaxen en bij te komen. Na heel geduldig zijn hand op mijn buik te laten liggen, voelt ook Arian dit weekend de kleine voor het eerst goed schoppen. Echt heel bijzonder om dit ook samen te kunnen delen! Ik merk tijdens dit weekend, met het vele wandelen tijdens zo’n citytrip en het vele zitten bij de vliegreis, wel echt dat ik zwanger ben (goh :)). Dit soort dingen worden al sneller wat zwaarder, en ook het in één houding zitten wordt sneller vervelend. Natuurlijk verder geen probleem, alleen iets om rekening mee te houden.

week-17 week-18

Als we thuiskomen van ons heerlijke weekendje, is het nog maar een paar daagjes tot we weer terug mogen naar de verloskundige voor de 20 weken echo. Hier vertel ik jullie in een volgende update weer graag meer over!
Heb jij nog een ‘babymoon’ kunnen doen tijdens je zwangerschap?

Liefs,
Loes

5 gedachten over “Zwanger: week 15 tot en met 18”

  1. Een extra echo is nooit weg, win-win toch? Kan jij weer even kijken en de studenten oefenen.. ideaal 😉

    Die schopjes worden alleen maar harder, zo bijzonder 🙂

    Ik ben benieuwd naar de cake, spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.