Zwanger: hoe hebben wij het verteld?

vlaggetje-groot-zonder-echo-info

Na het doen van de zwangerschapstesten met een positieve uitslag, wilden we ons geweldige nieuws natuurlijk het liefst direct van de daken schreeuwen. Toch hebben we nog even gewacht tot na de eerste echo. Hoe wij het toen tegen onze familie en vrienden verteld hebben? Dat laat ik jullie vandaag graag zien.

Op het moment dat we de zwangerschapstest doen, zit ik persoonlijk in een lastige periode. Ik ben daardoor gedurende de week veel bij mijn ouders en wil het hen dan ook wel graag snel vertellen. Ik bel op zondag nog met een subtiele smoes naar mijn moeder of zij en mijn vader thuis zijn, alleen zijn ze dat helaas niet. Dan spreken we maar af dat Arian maandagavond ook naar mijn ouders komt, en we het dan vertellen.
Het is dan nog even zoeken naar een goed moment, tijdens het eten is mijn vierjarige neefje erbij, die het natuurlijk al heel goed in de gaten heeft als er iets aan de hand is. Hierna gaat mijn moeder richting het huis van mijn zus, en blijft papa thuis. Gelukkig krijg ik papa zonder al te veel moeite ook nog even mee naar het huis van mijn zus als mijn neefje in bed ligt, zodat we toch even een momentje hebben.
Omdat er maar korte tijd tussenzit heb ik helemaal nog niet nagedacht over een leuke en bijzondere manier om het aan ze te vertellen, maar besluiten we de foto van de twee positieve testen te laten zien. Uiteraard snappen ze het meteen en zijn super blij en enthousiast.

dsc_0162

In het weekend erna hebben we de kans om naar mijn schoonouders te gaan, die gelukkig toevallig op dat moment zonder bezoek thuis zijn. We hebben dan net ons trouwalbum binnen, dus nemen die mee om te laten zien. Voor we het trouwalbum open slaan geeft Arian aan alvast even een bijzondere foto op zijn telefoon te willen laten zien.Ook zij snappen meteen waar ze naar kijken en zijn helemaal blij.

Hierna besluiten we het verder nog even stil te willen houden, tot we in ieder geval een kloppend hartje hebben gezien op de eerste echo. Zoals jullie hebben kunnen lezen zien we met 7 weken een prachtig hartje kloppen, waarna we besluiten het tegen iedereen te gaan vertellen.

cakejes

In de tussentijd heb ik na kunnen denken over een leuke manier om dit te doen, en ik besluit cakejes te bakken, waarop ik slagroom met roze en blauwe muisjes doe, en er een vlaggetje insteek. De vlaggetjes heb ik zelf gemaakt van de eerste echo foto, met de tekst ‘one + one = three’ en ‘maart 2017′. Op de dag van de eerste echo kunnen we ze ’s avonds direct meenemen als we bij lieve vrienden op bezoek gaan.
De week erna komen de cakejes nog veel voorbij, op zondag voor Arian’s broertje en zijn vriendin en zusje en vriend. Op maandagavond gaan we bij andere vrienden langs, op woensdag serveer ik samen met mijn neefje de cakejes als toetje voor mijn zus en man en mijn broertje. Op donderdagmiddag ga ik bij een ander vriendinnetje langs en ’s avonds bij Arian’s zusje en man. Hierna vertrekt Arian voor een week voor zijn werk naar de VS, en in die week ga ik het ook op mijn werk vertellen.

img_7612-1

Als Arian terug is belt hij met een paar van zijn goede vrienden, en gebruiken we de bewerkte echo foto ook om via de app nog een aantal mensen op de hoogte te stellen.
Wat is het leuk om al die enthousiaste reacties te krijgen! Iedereen is super blij voor ons, wat natuurlijk heel leuk is om te merken. We worden ook al snel heel erg verwend met heel veel lieve en leuke kaartjes en cadeautjes.

Hebben jullie de zwangerschap op een leuke manier aangekondigd?
Liefs,
Loes

8 gedachten over “Zwanger: hoe hebben wij het verteld?”

  1. Wat een leuk idee met de cakejes! Wij hebben het met kerst aan mijn ouders en zus verteld. We geven elkaar altijd kadootjes met een spel en we hadden de positieve test ingepakt en tussen de kadootjes gelegd 🙂

    1. Ik vond het zelf ook wel leuk gelukt, haha. De test inpakken en tussen de kadootjes doen klinkt ook heel leuk, maar lijkt me wel echt zenuwslopend, haha! Ik vond het al lastig als we tot het toetje moesten wachten voor we de cakejes tevoorschijn konden toveren :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.