Zwanger: week 11 tot en met 14

img_6753
11 weken: een weekje op vakantie in Zwitserland.

In mijn laatste post vertelde ik jullie over de eerste weken van mijn zwangerschap vanaf het moment dat we de test hebben gedaan. Vandaag vertel ik jullie graag meer over mijn zwangerschap in weken 11 tot en met 14!

Als ik 11 weken zwanger ben, mogen we terug naar de verloskundige voor de termijnecho. Zo komt het dat we met 11 weken zwangerschap al drie keer in mijn buik hebben mogen kijken, wat toch wel heel erg bijzonder blijft. Gelukkig waren we vorige week al gerustgesteld, dus is er niet zoveel spanning voor de termijnecho. Deze is dan ook weer prima, en wordt de uitgerekende datum gezet op 03 maart 2017. Wat is het toch bijzonder dat het ‘celletje’ en kloppend hartje wat we met 7 weken hebben gezien, in die paar weken al is gegroeid tot een echt mensje met armpjes en beentjes.

Het is heel fijn om, ondanks de goede echo’s, een week later ook de ‘magische’ grens van 12 weken te passeren. Ik ben deze week samen met mijn ouders een weekje op vakantie in prachtig Zwitserland, waar ik deze mijlpaal in een prachtige omgeving mag vieren. Ondanks dat het natuurlijk nog steeds spannend blijft, is de wetenschap dat de kans dat het nu mis zal gaan een stuk verkleind is, erg prettig.

week-11 week-12

Met 12 weken zwangerschap hebben we de combinatietest. Ondanks dat ook dit weer een spannende echo is, kijken we er ook naar uit om weer even naar onze kleine te kunnen kijken. We hebben eerst de echo, waarbij de echoscopiste gelukkig direct aan kan geven dat de nekplooimeting er in ieder geval goed uitziet. Ze geeft er wel bij aan dat dit eigenlijk nog niks zegt, omdat ook leeftijd en de bloeduitslagen meegenomen worden in de uiteindelijke kansberekening. Maar toch is het fijn om te horen dat deze meting bij onze kleine druktemaker alvast goed is. Kleine druktemaker ja, want deze echoscopiste is de eerste van velen die aan zal geven dat de kleine erg druk is in mijn buik, haha. Hierna wordt ook snel mijn bloed afgenomen, waarna wordt aangegeven dat het tot twee weken kan duren voor we de uitslag krijgen. Ik heb alleen twee dagen later al een mail van de verloskundigenpraktijk dat alles er goed uitziet! Heel erg fijn. Laten horen we tijdens een afspraak bij de verloskundige dat de kansberekening bij alle syndromen op ongeveer 1 op 5.000 is uitgekomen.

Bij 13 en 14 weken zwangerschap ga ik me gelukkig weer een stuk beter voelen. De misselijkheid (en overgeven) worden een stuk minder, en voor het eerst in een lange tijd krijg ik weer honger. De vermoeidheid blijft nog wel heftig aanwezig, maar ik ga ervanuit dat dit mede komt doordat ik persoonlijk al geruime tijd in een lastige situatie zit en dus niet alleen door de zwangerschap.

week-13 week-14

Met 15 weken heb ik weer een echo, maar hier vertel ik jullie een volgende keer graag meer over!
Vanaf wanneer begonnen jullie je tijdens de zwangerschap weer wat beter te voelen, als je al last heb gehad van de kwaaltjes?

Liefs,
Loes

3 gedachten over “Zwanger: week 11 tot en met 14”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.