Zwanger: de eerste weken.

eerste-echo-2

Na het doen van de test in het laatste weekend van juni, zijn we allebei super blij met onze zwangerschap en het kindje die in 2017 onze familie zal komen vergroten. Het nieuws moet bij ons allebei nog wel even ‘indalen’ (leuke woordkeuze :)), het voelt nog heel onwerkelijk dat er een kindje groeit in mijn buik.
Na de tweede positieve test heb ik vooral een ‘en nu?’ gevoel. Na onze beslissing om te proberen een kindje te krijgen, heb ik nog niet opgezocht wat je doet ná een positieve zwangerschapstest. Google to the rescue!

Gelukkig geeft Google inderdaad ook snel duidelijkheid. Ga op zoek naar een verloskundigen praktijk in de buurt en neem hier zo snel mogelijk contact mee op. Ik vind online een verloskundigen praktijk in ons dorp die me aanspreekt, en bel deze direct op maandagochtend. Op dat moment ben ik dus ongeveer 4,5 week zwanger. Ik word enthousiast te woord gestaan, waardoor ik direct een goed gevoel krijg bij deze praktijk. Na het noteren van een aantal gegevens, wordt er gekeken naar een mogelijkheid voor de eerste afspraak. Deze wordt drie weken later gepland, als ik ongeveer 7 weken zwanger ben. Als alles goed gaat moet dan een kloppend hartje te zien zijn. Het grote aftellen naar deze eerste afspraak kan beginnen!

Gelukkig gaan de drie weken snel voorbij, en hebben we met zeven weken een fijne eerste afspraak bij de verloskundige. We zijn dolblij een kloppend hartje te zien! De verloskundige geeft aan dat de kleine in ieder geval een goede start heeft gemaakt, wat natuurlijk fijn en geruststellend is om te horen.

img_6429 10-weken-7-augustus

Vanaf 8 weken begin ik ook de zwangerschapskwaaltjes te merken. Ik ben misselijk (vooral aan het einde van de dag) en vooral heel erg moe. Maar, wetende dat het erbij hoort en mijn lichaam dus druk bezig is met de zwangerschap, geven de kwaaltjes ergens ook wel een geruststellend gevoel. Gelukkig heb ik ook de kans om toe te geven aan de vermoeidheid, en maak hier dan ook graag gebruik van.

Als ik 9 weken zwanger ben, verlies ik ’s avonds helaas bloed. We schrikken natuurlijk heel erg, en na een onrustige nacht neem ik de volgende ochtend direct contact op met de verloskundige. Ondanks dat zij telefonisch ook al aangeeft dat dit vaker voorkomt in het eerste trimester, mogen we toch even langskomen voor een extra echo om ons gerust te laten stellen. Hier ben ik heel blij mee, en ’s middags krijgen we gelukkig een heerlijk spartelend baby’tje met een prachtig kloppend hartje te zien. Super fijn om op dat moment deze geruststelling te krijgen.

Een week later hebben we de termijnecho, maar hierover vertel ik de volgende keer graag meer!
Hoe waren jullie eerste weken zwangerschap?

Liefs,
Loes

 

5 gedachten over “Zwanger: de eerste weken.”

  1. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Is even schrikken als je bloedverlies hebt, maar gelukkig is alles goed. Ik had de eerste echo pas toen ik 11 weken was, dus toen zag ik al een kleine baby. Volgende keer zou ik graag ook een vroege echo willen, dan zit je niet zo in onzekerheid. Ben benieuwd naar je artikel over je termijnecho. X Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.