Zwanger van ons eerste kindje!

dsc_0162

Inmiddels ben ik alweer bijna op de helft van de zwangerschap van ons eerste kindje. Wat is dit een mega bijzondere tijd en probeer ik hier gigantisch van te genieten, want de tijd lijkt te vliegen! We hebben inmiddels de 20-weken echo gehad, en onze gigantische druktemaker is gelukkig helemaal goedgekeurd. Een hele fijne geruststelling!

Op zaterdag 25 juni van dit jaar heb ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. De dag ervoor heb ik de hele dag, wat ik denk, menstruatiekrampen. Ze zijn vrij heftig, waardoor ik nog naar de Kruidvat rijd om wat extra tampons in te slaan. ’s Avonds gaan we met mijn ouders ergens een hapje eten, en met nog steeds deze ‘menstruatie’krampen,  bestel ik een heerlijke salade met gerookte zalm.
Als ik een paar uur later in bed lig met nog steeds die vage krampen, en geen menstruatie, spreek ik met mezelf af dat ik de volgende ochtend een test mag doen.

De volgende ochtend vroeg wakker en ik moet erg nodig plassen, dus terwijl mijn man nog in diepe rust ligt doe ik een test. Eigenlijk nog voor ik de dop op de test heb kunnen doen en hem weg heb kunnen leggen, komt er al een dikke plus tevoorschijn. Totaal verrast ga ik natuurlijk direct naar mijn man, en roep hem wakker met een ‘Ik denk dat ik zwanger ben!’.
Hij gaat rechtop zitten waarop ik zeg een test te hebben gedaan en dat hij moet komen kijken. Met nog amper zijn ogen open komt hij kijken, en ziet ook een heel duidelijke plus. Op dat moment kunnen we elkaar alleen maar volledig in schok aankijken en zoek ik zelfs nog even in de bijsluiter op of dat deze uitslag echt betekent dat ik zwanger ben. We zijn natuurlijk super blij, maar kunnen het nog niet echt geloven.
De twee weken voor deze test zijn voor mij persoonlijk lastig geweest, waardoor we er allebei niet meer mee bezig zijn geweest dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn.

dsc_0157

Omdat we het allebei nog erg onwerkelijk vinden, willen we graag een extra test doen. Ik heb nog een tweede test in huis, maar we besluiten te wachten tot de volgende ochtend om deze te doen. In mijn hoofd ben ik de rest van die dag bezig met ‘mocht ik inderdaad zwanger zijn’, terwijl ik natuurlijk weet dat er geen twijfel mogelijk is.

Fast forward naar zondagochtend 09.00 uur. Ik lig natuurlijk al lang wakker in bed, maar wil deze keer wel wachten op mijn man om de tweede test te doen. Zodra hij een beetje wakker begint te worden, help ik hem hier dan ook graag even bij, haha.
Dit keer hangen we met zijn tweeën boven de test nadat ik hem gedaan heb, en ook deze geeft heel snel een hele duidelijke uitslag;
we krijgen een kindje!!

Graag wil ik op deze blog mijn verhalen, ideeën en ervaringen delen rondom mijn zwangerschap en straks het moederschap. Ook zijn wij afgelopen mei getrouwd en grote fans van reizen, dus ik heb al verschillende concepten en ideeën klaarstaan.
Hopelijk vinden jullie het leuk om mee te lezen!

Liefs,
Loes

3 gedachten over “Zwanger van ons eerste kindje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.